[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Chicu, despre ajutorul de 700 lei pensionarilor: „Nu este tocmai abordarea care ar trebui să fie, dar noi reieșim din realități”
21 Ianuarie

Premierul Ion Chicu afirmă că Guvernul își dorește ca pensionarii și păturile sărace din țară să fie asigurate cu venituri pentru a nu beneficia de cadouri odată sau de două ori pe an, fiind întrebat despre acest subiect de jurnalistul Radio Europa Liberă, transmite CURENTUL.

În context, Ion Chicu califică ajutorul acordat unul necesar:

„… dar haideți acum cu Dvs. să ne ducem la 600 și ceva de mii de beneficiari ai acestui suport de 700 de lei și să-i întrebăm în ochi: „V-au prins bine acești 700 de lei sau nu v-au prins bine?”, spune Ion Chicu.

Premierul confirmă că aceasta „nu este tocmai abordarea care ar trebui să fie, dar noi reieșim din realități”.

„Noi trebuie să reieșim din realități, nu din ceea ce știm că ar trebui să fie, da? Pentru că, până vom ajunge la o economie dezvoltată care să genereze aceste venituri suficiente pentru pensii suficiente, care niciodată n-au să ajungă, uitați-vă în Franța, uitați-vă peste tot ce se face, îi blocată țara de pensionari, nimănui nu-i ajunge, dar până vom ajunge la nivelul respectiv, trebuie să vii să ajuți oamenii aceștia. E iarnă, îs sărbători și 700 de lei, dacă am putut să le identificăm în buget, le-am dat. Nu vom putea, credeți-mă, dacă avea să fie vreun pericol sau risc, nu aveam să le dăm. Aceasta este. Da, este o măsură extraordinară, eu nu-s adeptul derogărilor, măsurilor extraordinare, dar până vom ajunge la nivelul la care ne permitem doar măsuri care se încadrează perfect în teoriile respective, până atunci trebuie să venim cu acești pași”, a spus Ion Chicu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților