[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Ceban va cere demisia directorului ÎM „Regia Autosalubritate”
6 August

Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, va cere demisia directorului Î.M. Regia Autosalubritate, Eugeniu Axentiev și a comunicat acest lucru consilierilor municipali, transmite CURENTUL. 

Decizia a venit după ce astăzi Ion Ceban primit mai multe rapoarte interne de la SPIA și de la IGSU, despre cele întâmplate la Poligonul de deșeuri de la Țînțăreni.

„Tot atunci am cerut și o anchetă de serviciu privind elucidarea cauzelor, ce au adus la apariția incendiului și aprecierea acțiunilor întreprinse și/sau inacțiunilor factorilor de decizie, responsabili de gestionarea poligonului, inițiată la solicitarea mea.

Astăzi, am rugat consilierii municipali ca propunerea mea să fie inclusă în ordinea de zi la Consiliul Municipal Chișinău și să fie votată în data de 11 august.

Amintesc că săptămâna trecută, câteva zile la rând pompierii împreună cu direcțiile municipale au luptat cu un incendiu izbucnit la gunoiște de la Tînțăreni.

De precizat că 700 de mii de lei au fost repartizați din fondul de rezervă al municipiului Chișinău, pentru serviciile contractate pentru lichidarea incendiului, dar și consecințele acestuia de pe poligonul din com. Țînțăreni”, menționează Ion Ceban.

Cristina Parfeni 

Inapoi la arhiva noutaților