[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Ceban: „Sunt convins că ne este în puteri să schimbăm Chişinăul spre bine la fel cum s-a întîmplat cu oraşul Baku”
2 Aprilie

Șeful fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Ion Ceban, candidat la șefia capitalei, a avut o întrevedere cu primarul oraşului Baku, Hacibala Abutalibov, în cadrul căreia au făcut un schimb de opinii cu privire la capitala Azerbaidjanului, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Ion Ceban a scris că prima dată a fost acolo în anul 2005.

„De atunci, oraşul s-a transformat într-o poveste. În prezent, acesta este unul dintre oraşele post-sovietice cu cea mai dinamică dezvoltare. Minunatul aeroport „Gheidar Aliev”, Stadionul Olimpic, Palatul sportului, parcul cu o lungime de 16 kilometri de-a lungul cheiului, Palatul de cristal din Baku, construit special cu ocazia concursului “Eurovision”, Centrul “Gheidar Aliev”, arhitectura originală a blocurilor, “Turnurile-Flacără”, Bulevardul-faleză cu o lungime de 25 de kilometri şi multe altele îi lasă profund impresionaţi pe toţi cei care au avut ocazia să viziteze acest oraş. Este regretabil faptul că, în aceiași perioadă, Chişinăul a degradat şi continuă să degradeze. Autorităţile orăşeneşti continuă să urâțească oraşul prin deciziile lor incompetente şi repartizarea terenurilor pentru construcții haotice”, a precizat el.

Potrivit lui Ceban, orașul Baku este un exemplu de urmat în ceea ce privește reformarea capitalei noastre. „Şi nu mai trebuie de făcut trimiteri la faptul că Azerbaidjanul are resurse proprii. În acest sens este vorba, în primul rînd, de voinţă, de dorinţă, de competenţă şi de necesitatea elaborării unui plan complex de transformări. Am examinat mai multe proiecte. Mi-au plăcut mult proiectele ce ţin de înverzire. Practic, peste tot unde erau planificate careva construcții, s-a renunţat la aceste intenţii, decizia fiind luată în favoarea creării de parcuri şi locuri publice. Primarul de Baku, Hagibala Abutalîbov a propus Chişinăului un sprijin amplu în domeniul economic, urbanistic, cultural şi educaţional. Vom dezvolta cooperarea între cele două capitale. Sînt convins că ne este în puteri să schimbăm Chişinăul spre bine la fel cum s-a întîmplat cu oraşul Baku şi multe alte oraşe frumoase. Şi noi vom reuşi. Am adresat o invitație primarului de Baku să viziteze în cel mai apropiat timp orașul Chişinău”, a mai scris Ceban.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților