[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Ceban: Reparația drumurilor și parcările mari la intrările în oraș sunt prioritate
24 Octombrie

Ion Ceban, candidat pentru un nou mandat de primar al capitalei, președintele Partidului Mișcarea Alternativă Națională (MAN), în cadrul unei conferințe de presă, a prezentat prevederile Programului electoral al MAN în domeniul infrastructurii orașului – drumuri, trotuare, iluminatul stradal, informează CURENTUL. 

Potrivit spuselor sale, proiectele care sunt în programul de administrare propus de Partidul MAN în alegerile locale privind infrastructura drumurilor includ:

„Reparația și reabilitarea drumurilor principale de acces în oraș, printre care: șos. Hâncești, str. Calea Orheiului, str. Valea Crucii, șos Muncești.

De exemplu la Șoseaua Hîncești, la ieșire spre Ialoveni, au fost pregătite toate documentele de expertiză. Știm cât de mult oamenii așteaptă reparația acestui drum.

Reabilitarea străzilor importante pentru comoditatea pietonilor și șoferilor printre care: str. Meșterul Manole, Maria Drăgan, Vasile Lupu, București, str. A. Pușkin – M.B. Bodoni, bd. Moscova, str. Studenților.

Lărgirea str. Grenoble, în perimetrul str. Cuza Vodă – Valea Crucii, finalizarea reabilitării str. Sarmizegetusa, str. Burebista, bd. Decebal și altele.

Finalizarea reparației podului Mihai Viteazul, efectuarea expertizei și identificarea soluțiilor de reabilitare pentru celelalte poduri din oraș.

Noi am ales să reparăm podul, deoarece era necesară intervenția și acesta devenea periculos. Siguranța oamenilor este cea mai importantă pentru noi.

Nu aș fi permis ca într-o zi, podul să se prăbușească.

Vom continua să reabilităm trotuarele din capitală.

Până acum am reușit reabilitarea a 200 de km de trotuare și alei pietonale, după toate standardele, cu coborâri de borduri, cu pavaj tactil.

Este pentru siguranța pietonilor și mă bucur când văd că locuitorii au posibilitatea să meargă fără obstacole pe trotuarele capitalei.

Vom aproba actele normative și vom găsi soluții pentru organizarea parcărilor cu plată în centrul istoric.

Parcările mari la intrările în oraș sunt prioritate și vom finaliza proiectele în sectoarele: Ciocana, Poșta Veche, Telecentru, Botanica.

Vom continua Programul de modernizare a iluminatului pe străzi și în cartiere, unde este necesară intervenția pentru a acoperi 100% a iluminatului stradal în toate sectoarele capitalei.

Sunt 3 artere mari ale municipiului unde avem proiecte de dezvoltare strategică de infrastructură rutieră.

strada Mesager,

strada Industrială

extinderea Bulevardului Mircea cel Bătrân, cu prelungirea liniei de troleibuze până la str. Bucovinei”.

„În ultimii ani am pus accent enorm pe reparația drumurilor din Chișinău. Am intervenit în fiecare sector pe străzile principale, cele secundare, pe bulevarde iar în continuare ne propunem să avansăm aceste lucrări pe străzi noi, în noul mandat. În perioada mandatului, am reparat 200 de km de drum în Chișinău. În comparație, ar fi cât drumul de la Chișinău până la Edineț, care măsoară 210 km.

Doar partidul MAN propune proiecte concrete care sunt pentru oameni și pot fi realizate. Noi știm cum să realizăm lucrurile în oraș.

Pe data de 5 noiembrie 2023 votați Ceban Ion – Primar și MAN în Consiliul Municipal”, a subliniat Ion Ceban.

Inapoi la arhiva noutaților