[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Ceban: „Referendumul pentru demiterea Primarului Chirtoacă va fi dus până la capăt”
2 Februarie

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) și-a anunțat astăzi prioritățile pentru anul 2017, informează CURENTUL.

Șeful fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban, a declarat că referendumul pentru demiterea Primarului General, Dorin Chirtoacă, va fi dus pînă la capăt.

„Chiar acum pregătim scrisoare la CEDO pentru a contesta acest refuz de a organiza referendumul. Este un drept al cetățenilor și nici o instanță de judecată nu poate fura dreptul cetățenilor”, a precizat el.

Totodată, Ion Ceban a menționat că, chiar dacă au insistat din luna august, abia astăzi CMC va dezbate bugetul municipalității.

„Vom insista ca bugetul să nu fie modificat. Dacă am dat bani la grădinițe, acolo să fie, dacă am dat la gazoduct, acolo să ajungă, dar să nu fie schimbată direcția banilor. Vom solicita ca să fie elaborat, definitivat Planul urbanistic general. Pașaportul investițional al municipiului Chișinău trebuie să fie bazat pe strategii foarte clare, care lipsesc la momentul de față”, a punctat consilierul.

Ion Ceban a afirmat că vor face ceea cu ce trebuie să se ocupe CMC. „E vorba de regulamente, stabilirea regulilor de joc în municipiu: hotarele spațiilor verzi, transportul rutier, bugetarea participativă, regulamente de stabilire a tuturor criteriilor de activitate”, a conchis Ceban.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților