[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Ceban răspunde consilierilor care au cerut repartizarea mijloacelor financiare instituțiilor medicale
15 Aprilie

Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, vine cu o precizare la solicitarea unor consilieri municipali privind repartizarea sumelor bănești pentru spitale, transmite CURENTUL.

Ion Ceban scrie, pe o rețea de socializare, că de curând, au fost redirecționați și repartizați 40 de milioane de lei pentru spitalele și Asociațiile medical-teritoriale în lupta cu COVID-19. Pe lângă cele peste 9 milioane de lei repartizate anterior.

„În prezent, toate instituțiile medicale municipale sunt dotate, medicii sunt echipați, fiind procurate și distribuite toate cele necesare, lucru confirmat astăzi și de toții șefii instituțiilor. Asta deoarece toate eforturile primăriei sunt redirecționate în acest sens.

Acum am elaborat și alte scenarii care ne-ar da posibilitatea să repartizăm în caz de urgență la prima etapă în jur de 150 de milioane de lei, la a doua etapă o sumă de până la 260 de milioane de lei și 300 de milioane.

Amintesc că Primăria a stopat în acest sens toate licitațiile care urmau să aibă loc în viitorul apropiat”, scrie Ion Ceban.

De asemenea, Primarul punctează în privința lucrărilor care sunt în desfășurare că trebuie să se identifice căi juridice, dacă să încheie contractele sau nu.

„Dacă vedem că situația se va înrăutăți și licitația a fost făcută, iar contractul nu a fost încheiat, banii vor fi redirecționați”, menționează Ion Ceban.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților