[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Ceban: Primăria și Guvernul s-au întrunit în mai multe ședințe privind modificările legislației în domeniul construcțiilor
3 Decembrie

Primarul General al mun. Chișinău, Ion Ceban, susține că, în prezent, se lucrează la definitivarea proiectului de modificare a legislației în domeniul construcțiilor, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Ion Ceban, a scris că, în acest sens, Primăria împreună cu Guvernul s-au întrunit în mai multe ședințe, ultima fiind organizată ieri, pentru a îmbunătăți legislația în acest sector.

„Potrivit documentului, în cazul în care va fi adoptat, vor fi acordate împuterniciri suplimentare Administrației Publice Locale, pentru controlul eliberării actelor permisive de construcții. La fel, vor fi majorate sancțiunile pentru cei care vor construi ilegal. O altă propunere este majorarea termenului de examinare a cererilor de acordare a actelor permisive de construcție, de la 10 zile în prezent, până la 30 de zile, pentru a avea posibilitatea să fie verificate atent tot pachetul de documente. Această modificare fiind introdusă pe o perioadă de un an. Astăzi proiectul va fi examinat la Guvern, le mulțumesc prim-ministrului Ion Chicu și echipei de miniștri pentru operativitate și intervenție. Sper să fie susținut și votat, atât în Guvern cât și Parlament și sa începem a pune capăt pentru totdeauna haosului din construcții și corupția care s-a instaurat în Chișinău. Voi lupta cu acest flagel în toate domeniile!”, a scris Ceban.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților