[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Ceban: Primăria Chișinău continuă să fie prejudiciată. Am fost nevoiți să-i luăm bani de la grădinițe, școli, drumuri, ca să acoperim mofturile PAS
27 Februarie

Ion Ceban, primarul municipiului Chișinău, a fost întrebat ce salariu are, precizând că, conform legii, acesta e de 22 mii lei. În context, oficialul a menționat că grila de salarizare este stabilită, la nivel central, de Guvern și Parlament, dar și că Primăria Chișinău continuă să fie prejudiciată, informează CURENTUL.

„Noi ne conformăm normelor stabilite de autoritățile centrale, fără a avea pârghii de influență. Ei au stabilit miniștrilor salarii de 100 de mii de lei, în timp ce asistenții sociali, pedagogii, funcționarii administrațiilor locale, educatorii și ajutorii de educatori continuă să ridice salarii mici, iar bucătarii din grădinițe, în general, au lefuri mizere.

Toate întrebările la acest capitol trebuie adresate guvernării. Primăria Chișinău, dimpotrivă, continuă să fie prejudiciată. În ultimul an și jumătate, bugetul municipal a fost prejudiciat, din cauza unor decizii inventate la nivel central prin presiuni financiare nejustificate, cu 1,3 miliarde de lei. Bani pe care a am fost nevoiți să-i luăm de la grădinițe, de la școală, de la drumuri și trotuare, de la suburbii, doar ca să acoperim mofturile PAS. Nu există o capitală în Europa atât de dezavantajată”, a declarat edilul.

Ion Ceban a mai spus că, ceea ce au făcut în ultimele două luni consilierii PAS e un show și o dezinformare continuă.

„Au împânzit Chișinăul cu corturi unde distribuie informații manipulatorii și minciuni fără să aducă argumente”, a mai spus politicianul.

Inapoi la arhiva noutaților