[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Ceban: PAS calcă în picioare legea prin demiterea cu grave abateri și după bunul plac a angajaților din diverse domenii
26 Ianuarie

„Imixtiune directă a celor de la PAS în treburile primăriilor și călcarea în picioare a legii prin demiterea cu grave abateri și după bunul plac a angajaților din diverse domenii. CSE Chișinău a constatat situație excepțională în domeniul educației și ilegalitate în ordinele ministrului Educației în cazul Șefului Direcției Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, până la adoptarea unor hotărâri definitive ale instanței de judecată pe marginea legalității adoptării actelor administrative menționate” – a anunțat primarul capitalei, Ion Ceban, informează CURENTUL.

Adresându-se celor de la guvernare, primarul a spus: „Vă faceți ordine la minister și Guvern. Noi nu vă numim miniștrii în funcție sau aveți planuri să mai închideți niște instituții și la Chișinău. Noi nu cedăm poftelor voastre electorale”.

„Au demis funcționari pe criterii politice și suntem gata să oferim suport și să ne unim cu acei primari și consilii raionale care doresc să facă același lucru. Despre această situație și despre „dezmățul” guvernării sunt informate și misiunile diplomatice.

Despre autonomia Administrațiilor Publice Locale din țara noastră a rămas doar să se scrie cărți, iar în realitate primarii sunt asupriți. Mai mult curaj, dragi colegi din toată țara”, a conchis edilul.

Inapoi la arhiva noutaților