[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Ceban: MAN susține referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană. Am propus chiar să fie semnat un acord similar celui de la Snagov
10 Aprilie

Ion Ceban, liderul Mișcării Alternativa Națională (MAN), a reiterat că MAN susține referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană, mai ales că formațiunea, în programul său politic, are stabilit faptul că integrarea europeană trebuie să devină idee națională, informează CURENTUL.

“Toată societatea trebuie să fie unită în jurul acestei cauze. Am propus chiar să fie semnat un acord similar celui de la Snagov, din România.

Ceea ce trebuie să clarificăm este procedura și, nemijlocit, concepția. Cu regret, carul a fost pus înaintea cailor. Se intervine la nivel legislativ cu mare grabă, fără ca aceste proiecte să fie discutate public, să se expună experți constituționaliști. Sunt multe confuzii la nivel de experți, de comunitate și din exterior”, a declarat el în cadrul emisiunii “Rezoomat” de la Realitatea TV.

Ion Ceban a spus că, așa cum a zis și la întâlnirea cu șefa statului, și se aliniază celorlalți lideri de partid care au participat la discuții – oportunitatea acestui referendum este una cu un semn de întrebare, or, în statele unde a avut loc referendumul, acesta a fost desfășurat după tot procesul de negocieri, după ce sunt clare temele de acasă și toate condițiile de aderare.

“Mă tem că cineva, pur și simplu, încearcă să facă o campanie electorală și transfer de imagine pe o singură persoană care va participa în acest proces.

Mai există și partea utilizării banilor publici pentru promovare înainte ca aceste procese să fie votate de Parlament și stabilite conform legislației. Avem pancarte, ziare, geci în care s-au îmbrăcat reprezentanții PAS. Presupun că se face din bani publici, dacă nu este așa, atunci trebuie să clarificăm acest lucru.

Personal, am fost acuzat de utilizarea resurselor administrative, dar aici avem abundență de asocieri și tendința de a capitaliza, într-o formă sau alta, unele proiecte”, a subliniat liderul MAN.

Inapoi la arhiva noutaților