[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Ceban, la discuții cu Vitalii Kliciko: „Kievul are o experiență frumoasă în implementarea conceptului smart-city”
6 Decembrie

Primarul general al mun. Chișinău, Ion Ceban, a anunțat că, într-o atmosferă neformală, a discutat cu primarul Kievului, Vitalii Kliciko, despre perspectivele de colaborare dintre capitalele noastre, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Ion Ceban a scris că, Kievul are o experiență frumoasă în implementarea conceptului smart-city, dezvoltării infrastructurii locativ-comunale, în domeniul transportului și politicii sociale, dar și în alte sectoare.

„La fel, am convenit ca în această seară să avem o întâlnire la primărie, unde va prezenta centrul unic de comandă a întregii infrastructuri municipale. Tot azi, vom discuta despre colaborarea de mai departe dintre capitalele noastre. Mâine, pe parcursul zilei avem planificate ieșiri în teren și discuții despre proiectele și programele de succes implementate în ultima perioadă în capitala Ucrainei. Totodată, vom discuta despre problemele cu care se confruntă în modernizarea orașului și vom face un schimb de opinii. Am convenit ca în viitorul apropiat să actualizăm Acordul de cooperare dintre Chișinău și Kiev, care de mult timp nu mai este funcțional. Omologul meu m-a felicitat și mi-a urat succes în activitate”, a conchis Ceban.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților