[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Ceban își va implementa programul electoral din opoziție. Vezi primele trei inițiative pentru chișinăuieni!
6 Iunie

Șeful fracțiunii socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Ion Ceban, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că socialiștii vor cere convocarea ședinței CMC în scurt timp, informează CURENTUL.

Ion Ceban a declarat că astăzi PSRM va înregistra în Primărie mai multe proiecte de decizie.

„O să rugăm Consiliul să se convoace în termen scurt, ca să facem unele modificări la bugetul municipal și să începem să implementăm lucruri frumoase în continuare. Eu sunt de părerea că pot să-mi continui implementarea programului chiar și din opoziție”, a precizat socialistul.

Ion Ceban a menționat că astăzi au propus trei proiecte de decizie . „Primul – 370 medici de familie și 367 asistenți medicali, 6607 cadre didactice și educatori, inclusiv din suburbii, ajutor material de 70 lei lunar pentru circulația gratuită cu transport public . Doi – aprobarea a 300 unități noi de asistenți personali pentru persoane cu nevoi speciale de dezabilitate severă – țintuiți la pat, care vor fi angajați cu carnet de muncă și salarii de către Direcția generală asistență socială și sănătate. Trei – acordarea de ajutor material unic, ajutor didactic de 1000 lei, către 1 septembrie 2018 pentru 5610 cadre didactice – fără educatori – din instituțiile de învățământ din mun. Chișinău, pentru procurarea materialelor didactice și a rechizitelor școlare strict necesare. Cu asta începem, și în fiecare săptămână vom veni cu inițiative noi. Mă găsiți în fiecare zi la Primărie”, a adăugat Ceban.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților