[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Ceban își propune ca, din anul viitor, 4 000 de parcări să fie construite în municipiul Chișinău
27 Septembrie

Candidatul Partidului Soicaliștilor din Republica Moldova (PSRM) la șefia municipiului Chișinău, Ion Ceban, în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, a vorbit despre problema parcărilor din Chișinău, informează CURENTUL.

„Vrem ca orașul să fie confortabil – atât pentru pietoni, cât și pentru conducătorii auto. Aproximativ, 30 de unități de transport, zilnic, apar, doar în ultimul an – în municipiul Chișinău. În ultimii 5 ani de zile, aproximativ 50 de mii de unități noi sunt înregistrate în municipiu, iar cifra aceasta depășește 215 mii de autoturisme la momentul de față și este în creștere permanent. Orașul nu este prevăzut pentru o astfel de încărcătură de mașini”, a susținut Ceban.

În același timp, candidatul a oferit mai multe detalii în acest sens cu privire la proiectele care le are în program. „La momentul de față, în Chișinău sunt 114 parcări cu plată și aproximativ 12 886 locuri de parcare. Un registru exact nu există. Ne propunem să facem o clasificare cât de rapid posibilă a tuturor acestor lucruri și aceasta, în cel mult, jumătate de an. Astfel, din anul viitor, să începem a planifica așa ca, 4 000 de parcări anual să fie construite în municipiul Chișinău, iar pentru asta avem nevoie aproximativ 40 milioane de lei, pe care să le aloce bugetul, dar și bani pe care putem să-i găsim din exterior”, a conchis el.

De menționat că, alegerile locale vor avea loc la 20 octombrie curent.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților