[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Ceban: Instituțiile medicale din Capitală sunt bine pregătite pentru etapa I de vaccinare
1 Februarie

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat că în curând va sosi primul lot de vaccinuri anti-Covid, astfel, va începe și în municipiul Chișinău imunizarea etapizată. Primarul General al Capitalei, Ion Ceban a informat că APL va colabora cu autoritățile centrale pentru asigurarea recepționării numărului necesar de vaccinuri pentru Chișinău, transmite CURENTUL.

Ion Ceban spune că a avut discuții, joi, după care vineri – cu managerii spitalelor municipale implicate în tratamentul persoanelor cu noul coronavirus, despre situaţia epidemiologică din capitală şi prognozele la acest capitol.

„Anunț că instituțiile medicale din municipiu sunt bine pregătite pentru etapa I de vaccinare:

– au fost formate echipele de vaccinare;
– pregătite cabinetele de imunizare;
– demarat procesul de instruire a personalului medical;
– s-au pregătit listele pentru vaccinare în prima etapă;
– s-a efectuat un exercițiu de simulare a întregului proces logistic de recepționare, transportare, depozitare și distribuire a vaccinurilor.

Cu siguranță, pentru noi procesul de vaccinare rămâne evenimentul major cu mare responsabilitate pentru a crea toate condițiile pentru medici și pacienți. Chiar dacă observăm o diminuare evidentă a cazurilor, incidența rămâne foarte înaltă și Codul roșu de alertă rămâne în vigoare.

Avem situația actuală cu referire la evoluția pandemică pe plan global, inclusiv prin posibila apariție și a altor tulpini. Din aceste considerente vom securiza spațiile necesare pentru spitalizări în caz de necesitate”, punctează Ion Ceban.

Totodată, Ion Ceban aduce la cunoștință că specialiștii au analizat aspectele de ieşire graduală a spitalelor strategice din circuitul Covid.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților