[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Ceban îndeamnă locuitorii Capitalei să nu meargă la cimitire
4 Iunie

Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, îndeamnă locuitorii Chișinăului să nu meargă la morminte pentru a nu risca cu sănătatea, transmite CURENTUL.

„Eu cred că puteți să faceți acest lucru și apelez la ajutorul fiecăruia. Din cauza riscului sporit de infectare cu Covid – 19, în data de 6, 7 şi 8 iunie, transportul public nu va activa”, scrie pe o rețea de socializare Ion Ceban.

Potrivit Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, în zilele de 7 şi 8 iunie, de Paştele Blajinilor, accesul pe teritoriul cimitirelor municipale va fi permis pe durata programului de activitate (08:00 – 17:00), cu respectarea măsurilor de protecție (igiena mâinilor, purtarea măștii de protecție, respectarea distanței sociale etc.).

– Pe teritoriul cimitirului „Central”, accesul vizitatorilor va fi organizat doar prin intrarea principală din str. Armenească – str. A. Mateevici.

– Intrarea la cimitirul „Sfântul Lazăr” va fi autorizată prin punctele de acces situate pe strada Doina, unde vor fi prezenți reprezentanții poliției pentru organizare și monitorizarea situației.

– Consumul de produse alimentare și a băuturilor alcoolice pe teritoriul cimitirelor este interzis.

– Nu este permisă desfășurarea comerțului ambulant stradal pe teritoriul adiacent cimitirelor, iar unitățile de comerț existente vor activa cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire a infecției COVID-19.

De asemenea, din 8 iunie urmează să îşi reia activitate centrele comerciale din capitală.

„Un grup de lucru elaborează actualmente regulile şi orarul de lucru ale acestora, pentru a evita fluxul mare de oameni. Cei care nu vor respecta măsurile recomandate de autorităţi, vor fi sancţionaţi”, punctează Ion Ceban.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților