[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Ceban face apel către populație să respecte măsurile de siguranță împotriva COVID-19
28 Decembrie

Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, vine cu un apel către populație de a fi responsabilă și să nu ignore măsurile de protecție împotriva COVID-19, transmite CURENTUL.

Ion Ceban afirmă că situația epidimiologică în Capitală e una alarmantă, iar paturile în spitale sunt toate ocupate.

„Situaţia epidemiologică prin Covid-19 în Chişinău este ALARMANTĂ. Peste 59 mii cazuri de coronavirus din totalul de 141.355, sunt înregistrate în Chişinău. În creştere sunt şi cazurile grave de coronavirus. Astăzi, toate paturile din secţiile de terapie intensivă din spitalele municipale strategice – sunt ocupate, cu toate că, actualmente spitalele din capitală sunt dotate cu medicamente şi echipamente de protecţie pentru tratarea bolnavilor cu coronavirus”, menționează Ceban.

În context, Ion Ceban a făcut un apel către populație.

„Să respectăm măsurile de precauţie prin purtarea corectă a măştii de protecţie, evitarea locurile aglomerate şi spălarea sau dezinfectarea cât mai des a mâinilor – nu sunt lucruri complicate, dar sigure.

Amintesc, conform ultimei hotărâri a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică mun. Chișinău, se interzice desfășurarea evenimentelor festive cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou în toate unitățile de alimentare publice, precum și la locul de serviciu.

De asemenea, atenționăm populația să fie vigilenţi şi să nu apeleze la serviciile ”Moș Crăciun și Alba ca Zăpada la domiciliu”. Totodată, pentru a evita posibilele traumatisme, se recomandă utilizarea cu maximă prudență a articolelor pirotehnice”, mai punctează Ceban.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților