[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Ceban, despre atacurile din campania electorală: „Da, multe nu ne plac unul la altul, dar avem scopuri comune, iar oamenii au niște așteptări de la noi”
31 Octombrie

Ion Ceban, candidat la șefia municipiului Chișinău, s-a referit la atacurile din campania electorală lansat de oponentul său, candidatul Blocului ACUM – parte componentă a coaliției de guvernare, informează CURENTUL.

„Zilele trecute, în cadrul dezbaterilor televizate, chiar l-am întrebat: de ce o face, deoarece mai avem şi acordul de colaborare? Părerea mea este că din moment ce suntem în coaliție, ar fi cazul să ne comportăm corect. Da, multe nu ne plac unul la altul, dar avem scopuri comune, iar oamenii au niște așteptări de la noi. Ei își doresc îmbunătățirea situației, cu cît mai repede cu atît mai bine. Nu vreau să critic pe nimeni, însă comportamentul oponentului meu, cred eu, vine din lipsa unui program concret, a viziunilor realiste privind problemele care urmează a fi rezolvate în diverse domenii. Şi poate, din dorinţa de a încinge spiritele, de a impune un caracter politic şi geopolitic acestor alegeri, de a juca pe emoții. Cu regret, colegul meu de coaliție s-a poziționat intenționat pe un astfel de mesaj pentru a împărți societatea în ”dreapta” şi ”stînga”. Ce are acest lucru cu oraşul? Ce are una cu alta – putoarea o simţim cu toţii la fel, cu toţii mergem în transportul public şi pe aceleaşi drumuri, stăm în aceleaşi ambuteiaje, ducem copiii la aceleaşi grădiniţe şi stăm în rînd la policlinici, la fiecare dintre noi ”urgenţa” ajunge cu întîrziere… Nu avem de ales, trebuie să rezolvăm problemele. De aceea am propus un format de coaliţie în viitorul CMC, căci există probleme care trebuie rezolvate azi şi acum, imediat. Spre exemplu, pregătirea pentru iarnă, regulamentul privind plăţile compensatorii”, a spus Ceban, în cadrul unui interviu pentru www.noi.md.

Totodată, el a spus că a fost foarte mirat să audă poziţia lui Andrei Năstase precum că compensaţiile pentru căldură nu sunt necesare. „Cred că este o declaraţie foarte iresponsabilă, deoarece azi avem foarte mulţi oameni pentru care anularea compensaţiilor va fi o lovitură dură. Cine beneficiază de compensaţii? Pensionarii, familiile cu mulţi copii, mamele singure, oamenii cu necesități speciale, tinerii specialişti. Şi noi să-i lipsim de compensaţii? Cred că e inadmisibil acest lucru”, a conchis candidatul.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților