[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Ceban: „Caracatița galbenă a împânzit Republica Moldova”
17 August

Ion Ceban, primarul capitalei, președintele Partidului Mișcarea Alternativă Națională (MAN), susține că, „caracatița galbenă a împânzit Republica Moldova. Pe lângă CEC, au acaparat SIS, CNA, ANI, Procuratura Anticorupție, Compania ”Teleradio Moldova”, Consiliul Audiovizualului, Comisia Pre-Vetting, cea de Vetting, Centrul ”Patriot” și toate instituțiile statului sunt concentrate în mâinile unui singur partid”, informează CURENTUL.

El a spus că, cele peste 1000 de proiecte pentru Chișinău vor fi transformate în 3000 de proiecte pentru Chișinău.

„Deciziile ilegale ale CEC: Avem pliante 1000+ proiecte și deciziile CEC în acest sens, de săptămâna trecută și ieri, reprezintă o ingerință în treburile APL. Acest pliant nu are nici o mențiune despre Ion Ceban, MAN sau primar general, cine poate demonstra contrariul va avea parte de o surpriză. 1000+ este o interfață pentru a duce pe site-urile primăriei, proiecte.chisinau.md, transparenta.chisinau.md, platforme unice care arată cum este cheltuit și pe ce sunt cheltuiți banii publici. Nu ascundem nimic. Este vorba de 70 de mii de pliante, de 36,6 mii lei.

Până pe 6 august, CEC nu avea competențe, iar ceea ce a făcut este ingerință în activitatea APL la indicația PAS. CEC nu are nicio competență să ne solicite aceste date, sunt alte instituții”, a declarat primarul.

Ion Ceban a mai spus că, cei 6 de la PAS nu au dreptul să intervină în afara perioadei electorale, iar faptul că au sancționat, de formă, un candidat PAS vom reveni.

„Dar totuși: 6 din 9 membri de la PAS au decis că acest pliant este, de fapt, ”agitație electorală”. Au decis în frunte cu Angelica Caraman, care a fost consilier PAS la Ghidighici și a ajuns președinte CEC de la PAS. Cei 6 PAS de la CEC practic introduc o nouă noțiune ”potențial candidat”. Ei spun că Ion Ceban și-a anunțat intenția de a candida, asta nu înseamnă candidat și concurent, vă rugăm să reveniți în albia legii”, a subliniat edilul.

Inapoi la arhiva noutaților