[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Ceban: „Astăzi: Nu avem situații când Parlamentul – Guvernul – Primăria instalează fiecare „BRADUL” său”
22 Octombrie

Primarul general al mun. Chișinău, Ion Ceban, explică de ce Igor Dodon și ce legătură are Președintele cu treburile Capitalei, informează CURENTUL.

„Igor Dodon chiar dacă este un candidat independent este susținut de un partid puternic și timp de un an, a reușit să creeze un Guvern și are un cuvânt de spus în Parlament. Anume Guvernul și Parlamentul determină politicile statului, cele financiare și fiscale și este foarte bine când există comunicare și este foarte rău când se face politică și se creează blocaj, iar în consecință au de suferit cetățenii. Pe lângă toate, a consolidat o echipă puternică la toate nivelele, care astăzi colaborează strâns între ele. Timp de un an de când în Republica Moldova este la guvernare PSRM, chiar și neavând majoritate în Parlament dar și CMC, sunt reușite foarte mari. Astăzi: Nu avem situații când Parlamentul – Guvernul – Primăria instalează fiecare „BRADUL” său, dar lucrează în comun la proiecte ambițioase. Astăzi nu sunt ambiții politice, dar obiective mari implementate”, a scris Ceban, pe o rețea de socializare.

Potrivit lui Ceban, „în Chișinău cu sprijinul și cu efortul comun: a fost posibil să dăm startul renovării străzii Albișoara; trotuarele de pe străzile Pușkin și Bodoni sunt în curs de renovare și modernizare; lucrările realizate parțial sau complet în anumite zone și la anumite compartimente la stația de epurare. Se lucrează la fel, la modernizarea stației de alimentare cu apă de pe Nistru; este 25 de kilometri de drumuri din suburbiile capitalei sunt, de asemenea în reabilitare și renovare”.

Ion Ceban a menționat că, dacă unele obiective ar fi putut fi implementate de către municipalitate fără sprijinul autorităților centrale, realizarea acestora ar fi fost posibilă peste un termen mult mai mare sau mai dificil din punct de vedere financiar.

„Avem alte proiecte mari și ambițioase pe lângă cele de îmbunătățire a infrastructurii care trebuie să le realizăm cu efort comun: finalizarea construcției drumului de centură a Chișinăului; reabilitarea completă a albiei râului Bîc, îmbunătățirea parcului și a zonei de agrement de-a lungul râului; crearea unei zone economice libere și un parc industrial în zona municipală. Acest lucru va crea cel puțin 25.000 de locuri de muncă bine plătite; soluționarea împreună a problemei mirosului neplăcut din capitală și problema tratării nămolului de la stația de epurare; reparația capitală a podului din strada Ismail și interconectarea pe mai multe nivele în zona Fabricii de Tutun; alocarea în continuare a 100 de milioane de lei anual pentru repararea capitală a drumurilor și curților de bloc. Este foarte important ca toate structurile statului să poată colabora și coopera, în deosebi ce ține de proiectele mari. Și chiar dacă în acest an ne-am confruntat cu mai multe situații de criză cum ar fi: pandemia, seceta, criza economică, am reușit toți împreună să facem față acestor provocări. Împreună vom reuși în continuare!”, a conchis Ceban.

Maria Chiper

Inapoi la arhiva noutaților