[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Ceban are soluții pentru îmbunătățirea vieții din suburbii. Ce și-a propus
7 Octombrie

Candidatul la funcția de Primar General al mun. Chișinău, Ion Ceban, își propune, dacă devine Primar, să tripleze alocațiile pentru suburbiile Capitalei și ca priorități de bază sunt drumurile, transportul public, apeductul și canalizarea, dar și lichidarea gunoiștilor neautorizate, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, Ion Ceban a punctat că, în acești 4 ani de mandat în Consiliul Municipal Chișinău, împreună cu alte fracțiuni, au fost alocate 391 mln. lei pentru suburbii.

„Este un buget de peste 4 ori mai mare în comparație cu mandatele precedente. Ceea ce mă deranjează este că nu toți banii au ajuns conform destinației. Îmi propun ca primul lucru căruia trebuie să îi acordăm atenție este transportul public – să circule spre toate destinațiile și în baza unui orar strict. Al doilea lucru ține de infrastructura drumului – toate drumurile centrale să fie reparate foarte scurt. Al treilea ține de infrastructura socială – grădinițele, școlile, centrele de sănătate trebuie renovate și trebuie să arate așa cum e necesar. Obiectivul nostru este ca fiecare locuitor din oraș și suburbie să trăiască confortabil”, a spus Ion Ceban.

În context, Ion Ceban a menționat că apreciază că ideea desemnării unui viceprimar responsabil de suburbii a fost preluată de contracandidații săi și acest lucru trebuie să se întâmple după alegeri.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților