[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Ceban a spus cum va colabora cu ONG-urile din Capitală
11 Octombrie

Candidatul pentru funcția de Primar General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a organizat, astăzi, discuții publice cu mai multe organizații neguvernamentale și grupuri neformale preocupate de problemele de dezvoltare urbană a Chișinăului, transmite CURENTUL.

Astfel, la discuții au fost invitate „Primăria Mea”, „Verde.md”, „Sporter.md”, „Hai Moldova”, „Stop Ham Moldova”, „Водители помогают пешеходам”, etc..

Ion Ceban a fost întrebat cum va colabora cu aceste asociații, dacă va ajunge Primar General.

„Cât am fost student singur am coordonat o Asociație studențească și știu cum e să conduci o asemenea structură. Cred că participarea e importantă. Cât am fost vice-ministru al Educației, accent a fost pus pe această colaborare a studenților cu autoritățile locale. Când Președintele a venit în funcție, ideea de a crea Comisiile și Consiliile pe lângă Președinte a fost discutată în comun. Colegii noștri au participat la efectuarea Regulamentului activității Consiliului de participare. Cred că în fiecare structură este nevoie de un astfel de Consiliu. Aici sunt 3 aspecte: cum vom colabora la nivel juridic, ce plan de lucru avem, cum vom activa cu suport bugetar minim, din cel municipal. Nu există astăzi un astfel de contract social. Nu există un mod de alegere al membrilor și un plan de activitate al APL cu ONG-urile”, a spus Ion Ceban.

De asemenea, Ion Ceban a vorbit despre terenurile de joacă, sportive, pentru antrenamente. El a menționat că cele vechi vor fi reînnoite, cele noi amplasate, care au fost deja distruse vor fi reabilitate, iar în unele locații se va monta camere de supraveghere pentru a nu fi distruse obiectele.

Totodată, el a vorbit și despre problema circulației rutiere în zilele când centrul Capitalei este blocat din cauza unor manifestații. El a spus că este nevoie de a informa dinainte populația despre acest blocaj, dar și de creat rute pentru ocolirea centrului.

Ion Ceban a mai spus că de anul viitor în troleibuzele din Capitală va fi implementată tichetarea electronică și va fi stabilit exact unde staționează troleibuzele, autobuzele, maxi-taxiurile, taxiurile și mașinile.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților