[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Ceban a prezentat Programul de administrare al MAN pentru Chișinău: Din prima zi de mandat, am fost sincer față de fiecare locuitor
23 Octombrie

Ion Ceban, președintele Partidului Mișcarea Alternativă Națională, primarul capitalei – degrevat din funcție, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, împreună cu echipa de candidați la funcția de consilieri și primari în suburbii, a prezentat Programul de administrare al Partidului MAN pentru Chișinău.

„Din prima zi de mandat, am acționat responsabil și am fost sincer față de fiecare locuitor.

Împreună, acum patru ani, am început schimbările pozitive în Chișinău. Sunt mândru că am reușit, împreună cu echipa MAN și cu chișinăuienii, să realizăm majoritatea angajamentelor luate.

Sunt peste 30 de de Planuri și Strategii de Dezvoltare pe care le-am elaborat pe fiecare domeniu care definesc viziunea de lungă durată a orașului”, a declarat politicianul.

Potrivit lui Ion Ceban, prevederile de bază ale Programului electoral sunt:

„Chișinăul se dezvoltă continuu

Chișinăul este un pol de creștere pentru dezvoltarea economică și socială a localităților din zona de influență și a țării în ansamblu.

Sarcina noastră principală este crearea unui cadru de planificare urbană ca temei pentru integritatea dezvoltării orașului.

Infrastructură accesibilă pentru Chișinău

Vom continua să reabilităm drumurile și trotuarele iar iluminatul să fie modernizat și în tot orașul iluminat.

Astfel, vom reuși la fel ca în perioada ultimilor ani să reabilităm alte 400 de km de drum și trotuare.

Siguranța și confortul locuitorilor

O nouă prioritate este raparația curților de bloc pe lângă cele 30% reabilitate anii precedenți. Scopul nostru este ca toate parcurile din Chișinău să fie reabilitate.

Mai avem de reparat încă 3 parcuri mari și importante: finalizarea Scuarului Catedralei, Grădina Publică Ștefan cel Mare și Parcul pădure Rîșcani.

Asistența socială și grija față de locuitori

Municipiul Chișinău are cel mai larg spectru de servicii sociale acordate locuitorilor săi. Vom continua toate cele peste 100 de programe de suport social pentru copii, familii în dificultate, persoane cu dizabilități si vârstnici.

Prezentul și viitorul sunt copiii și tinerii

Vom continua să investim în educație.

Să reparăm în continuare grădinițele și școlile, să le dotăm și să extindem și să deschidem alte 20 de instituții educaționale deoarece avem foarte multe solicitări. Ne propunem susținerea domeniului tineretului și crearea de noi programe interactive și inovative pentru tineri, precum și dezvoltarea antreprenoriatului în rândul tinerilor”.

„În premieră pentru Republica Moldova și, în special, pentru Chișinău, consilierii MAN vor fi repartizați și responsabili de străzi și blocuri concrete în fiecare sector, astfel ca orice locuitor din perimetrul acestor străzi să poată avea o persoană de contact și o relație directă cu Primăria Chișinău atunci când are nevoie de ceva.

Vă invit la vot, pe data de 5 noiembrie 2023 votați Ceban Ion – Primar și MAN în Consiliul Municipal”, a mai spus candidatul pentru un nou mandat de primar.

Inapoi la arhiva noutaților