[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Ceban le-a răspuns internauților: motivul pentru care se aplică plăci de polistiren pe pereții externi ai subteranei din bd. Ștefan cel Mare intersecție cu str. Ciuflea este…
16 August

Primarul Ion Ceban o venit cu explicații, după ce mai mulți internauți s-au întrebat de ce se aplică plăci de polistiren pe pereții externi ai subteranei din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt intersecție cu str. Ciuflea.

„Explicăm: pereții se izolează termic pentru a proteja de formarea condensatului între perete și teracotă și ca aceasta să se mențină un timp îndelungat pe perete. Pereții existenți sunt din beton și teracota necesită o hidro și termoizolare pentru ca să se mențină pe pereți și să o protejăm de diferența de temperatură ținând cont de ciclurile de îngheț- dezgheț din Republica Moldova”, a scris Ion Ceban, care a menționat ca explicațiile sunt oferite de experții din domeniul construcției.

„Lucrările de reabilitare a subteranei din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt intersecție cu str. Ciuflea sunt efectuate conform proiectului tehnic elaborat. De la începutul mandatului am reparat capital 10 treceri subterane, încă cinci sunt acum în proces de reparație. Niciodată, repet, niciodată niciuna din aceste subterane nu au fost reparate capital – de la construcția lor și până acum”, a precizat Ceban.

FB_IMG_1660592597063 FB_IMG_1660592584366

Inapoi la arhiva noutaților