[ X ]
[ X ]
[ X ]
Invitația transmisă Blocului ACUM este un nou măr otrăvit? Vlad Plahotniuc a pus punctele pe „i” privind crearea unei coaliții!
6 Martie

Vlad Plahotniuc, liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), afirmă că democrații erau pregătiți să meargă la o primă discuție cu Blocul ACUM, ca mai apoi să demareze negocierile, iar despre un alt scenariul post-electoral nu vrea să vorbească la momentul actual, informează CURENTUL.

Fiind întrebat dacă „Această invitație la dialog pe care ați transmis-o Blocului ACUM nu este un nou măr otrăvit? Cum s-a mai spus la Chișinău”, în cadrul unui interviu pentru www.deschide.md, Plahotniuc a răspuns:

„Noi am trimis acea invitație către liderii Blocului ACUM fără să o facem publică și fără ca măcar să anunțăm public că am trimis-o, tocmai pentru a evita astfel de interpretări și a încerca la modul cel mai serios să avem o primă discuție cu ei, pentru a înțelege mai întâi dacă putem găsi calea care să ne așeze la masa negocierilor. Noi eram gata să mergem la această întâlnire cu un plan foarte clar de negocieri, cu o propunere de posibil acord pe teme foarte concrete, așa cum au rezultat ele din problemele pe care cetățenii ni le-au comunicat la întâlnirile electorale. Cred că, înainte de orice, trebuie să le arătăm cetățenilor și partenerilor străini ce fel de guvernare vrem să facem, apoi cu cine”.

De asemenea, liderul PDM a spus că, cei care fac presiuni publice pe liderii Blocului ACUM fac o greșeală, ei mai tare se vor bloca. „Cred că înțeleg și singuri că vor fi direct responsabili dacă se ajunge la alegeri anticipate și dacă țara intră în criză. Nu uitați că este vorba despre un bloc electoral format din mai multe partide, formațiuni noi, cu oameni fără experiență în politică, oameni care au ajuns în Parlament pe discursul acesta de ură la adresa guvernării. Eu nu-i critic pentru asta, a fost o strategie cu care au luat câteva mandate, întotdeauna există un electorat care este împotriva guvernării și ei s-au adresat acestui electorat. Problema este însă că și acel electorat, ca și electoratul nostru și al celorlalte partide, vrea o țară guvernată, nu a votat pentru o criză politică, pentru intrarea țării în incapacitate de a mai plăti pensii și salarii. Dacă știau că votează Blocul ACUM și țara merge în alegeri anticipate, cred că votul lor ar fi fost altul sau nu ar fi fost deloc”, a declarat politicianul.

În cazul în care ACUM refuză negocierile cu PDM, Plahotniuc a spus că PD așteaptă validarea mandatelor și apoi va veni cu un scenariu anume. „Este firesc și mai ales corect să nu mă expun asupra nici unui scenariu în avans. În acest moment, nu negociem cu nimeni, am făcut un singur pas, despre care deja se cunoaște, am trimis această invitație către Blocul ACUM. Alte acțiuni nu am întreprins. Așteptăm validarea mandatelor și constituirea Parlamentului, apoi, în funcție de evoluții, vom decide pașii următori. Cred că orice răspuns aș da astăzi ar putea fi folosit ulterior ca pretext de a se specula pe tema motivelor pentru care nu s-a putut face negocierea cu ACUM”, a explicat democratul.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților