[ X ]
[ X ]
[ X ]
Investitorii din domeniul IT vor beneficia de mai multe facilități
28 Februarie

Proceduri simplificate pentru acordarea dreptului de ședere pe teritoriul Republicii Moldova investitorilor în domeniul IT au fost aprobate în Ședința Parlamentului, transmite CURENTUL.

Potrivit proiectului de lege, investitorii IT își vor putea desfășura activitatea fără a fi documentați cu permis de ședere temporară. Totodată, documentul are ca scop crearea unui cadru legal facil pentru anumite categorii de persoane care activează în domeniul IT – persoane cu funcție de conducere, investitori și specialiști de înaltă calificare, în vederea accesului și aflării acestora pe teritoriul Republicii Moldova. Condiția comună este ca scopul intrării și aflării pe teritoriul Republicii Moldova să fie determinat de activități în domeniul tehnologiei informației.

Proiectul de lege va stimula în primul rând atragerea investiţiilor străine, de asemenea, va contribui  la crearea unui mediu propice pentru dezvoltarea industriei IT, dezvoltarea de noi competenţe şi cunoştinţe, inovare şi oportunităţi economice sporite pentru ţara noastră şi va contribui la stimularea fluxurilor de investiţii pe teritoriul Republicii Moldova.

Modificările legislative au fost consultate cu partenerii de dezvoltare și au fost elaborate în contextul Legii cu privire la parcurile pentru tehnologia informației și a realizării obiectivelor stabilite prin Strategia de creștere a competitivității industriei IT pe anii 2015 -2021.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților