[ X ]
[ X ]
[ X ]
Investiţiile în active imobilizate în prima jumătate de an sunt în creștere!
29 August

În prima jumătate de an valoarea investiţiilor în active imobilizate a constituit circa 6175,6 mil. de lei.Comparativ cu perioada respectivă a anului precedent acest indicator a marcat o creştere cu 2,5%, informează CURENTUL.

Conform, Biroului Naţional de Statistică al Republicii Moldova investiţii în active imobilizate în ianuarie-iunie 2017 înregistrează o creștere în imobilizări necorporale cu 13,9%, comparativ cu perioada corespunzătoare a anului precedent. Investițiile în imobilizările corporale au însumat 6062,3 mil. lei, fiind în creștere cu 2,3% față de perioada similară a anului precedent.

Pe tipuri de imobilizări corporale, în ianuarie-iunie 2017 s-a înregistrat scădere a volumului de investiții la clădiri nerezidențiale cu 7,2% și la clădiri rezidențiale cu 2,8%. Valoarea investițiilor în construcțiile inginerești a crescut față de ianuarie-iunie 2016 cu 58,2%, iar la mașini, utilaje, instalații de transmisie cu 1,0%

Din total investiţii realizate în prima jumătate a anului 2017 cu cea mai mare pondere revine investițiilor în utilaje, maşini, instalații de transmisie care a constituit 37,6%.

Pentru realizarea procesului investiţional în ianuarie-iunie 2017 au fost utilizate preponderent mijloacele proprii ale investitorului, care au constituit 4505,3 mil. lei, reprezentând 73,0% din valoarea totală a mijloacelor utilizate pentru realizarea investițiilor.

Menționăm că, pentru asigurarea necesităţilor investiţionale din contul surselor bugetare, au fost utilizate 463,9 mil. lei, ceea ce constituie 7,5% din total investiţii.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților