[ X ]
[ X ]
[ X ]
(INTERVIU) Victor Slobozianu: Împreună cu dl. Ion Ceban, putem face lucruri frumoase pentru Cricova
16 Noiembrie

În cadrul unui interviu acordat portalului www.tribuna.md, Victor Slobozianu, candidatul Partidului Mişcarea Alternativa Naţională (MAN) la funcţia de primar al orăşelului Cricova, care a acces în turul doi al alegerilor, a vorbit despre ce l-a determinat să candideze, despre problemele localităţii şi soluţiile pentru ele. 

T: Domnule Slobozianu, ce v-a determinat să candidaţi la Primăria orăşelului Cricova?

V.S.: Din start, aş vrea să menţionez că un sunt băştinaş – aici m-am născut, aici locuiesc şi, evident, nu îmi este indiferent ce se întâmplă cu orăşelului meu. Acum 4 ani, am decis să mă implic şi să contribui personal la dezvoltarea localităţii. Acesta a fost motivul ce m-a determinat să accept funcţia de viceprimar. Scopul meu a fost şi rămâne să aduc un suflu nou la Primărie, noi idei, iniţiative care să asigure un nivel de viaţă înalt locuitorilor din Cricova. Dar una e când eşti viceprimar şi cu totul alte posibilităţi ai atunci când eşti la cârma localităţii şi poţi lua decizii, implementa proiecte cu adevărat necesare orăşelului şi locuitorilor săi.

T: De ce aţi ales să candidaţi din partea MAN?

V.S.: În primul rând, pentru că e vorba de un partid tânăr, necompromis, iar reprezentanţii săi au dovedit deja că au suficiente capacităţi şi experienţă pentru a schimba în bine viaţa oamenilor. În al doilea rând, pentru că am regăsit viziunea mea în modelul de dezvoltare a Chișinăului în ultimii patru ani. În al treilea rând (dar cu acelaşi succes puteţi spune că e şi în primul rând), pentru că este de-a dreptul impresionant ceea ce a făcut liderul MAN, Ion Ceban, în primul său mandat de primar al capitalei. Niciodată Chişinăul nu s-a dezvoltat atât de mult ca în ultimii patru ani. Şi deoarece Cricova este parte a municipiului Chişinău, consider că, împreună cu dl. Ion Ceban, putem face multe lucruri frumoase pentru localitatea noastră.

T: Ce probleme consideraţi că sunt cele mai acute pentru localitatea dvs.?

V.S.: Acestea ţin de calitatea drumurilor, transportul public, calitatea apei potabile, zonele de agrement, necesarul de lucrări de reparaţie la instituţiile de menire socială etc. Împreună cu colegii, am făcut o amplă inventariere, iar toate soluţiile ce se impun le-am inclus în oferta mea electorală, pe care am prezentat-o cetăţenilor în această campanie electorală.

T: Aţi putea deschide parantezele şi să ne spuneţi ce concret conţine oferta dvs. electorală?

V.S.: În primul rând, vorbim de asfaltarea unor străzi din Cricova ca: Nicolae Sulac, Unirii, Prieteniei, Nicolae Costin, Traian, Igor Vieru, Izvoarelor, Alba Iulia, Speranţei, 60 de ani ai Biruinţei, Sfântul Nicolae, Trandafirilor, Crucec (sector nou).

Un alt obiectiv este asigurarea transportului public mai modern, mai confortabil şi mai calitativ. Ne propunem eficientizarea transportului public prin majorarea numărului de unităţi scoase pe linie în orele de vârf şi în zilele de odihnă.

De asemenea, avem stabilit ca şi sarcină prioritară îmbunătăţirea calităţii apei potabile prin reparaţia bazinelor de acumulare.

Un alt scop pe care-l avem este amenajarea zonelor de agrement, a parcurilor şi scuarelor.

Printre proiectele ce vizează obiectivele de menire socială din localitate, aş menţiona: reparaţia capitală a sistemului de încălzire şi electricitate de la liceul teoretic „A. Mateevici”; izolarea termică şi reparaţia faţadei Gimnaziului nr. 77; reparaţia capitală a Şcolii de Arte din Cricova; reparaţia sălii de muzică şi a intrărilor în grădiniţa creşă nr. 33.

T: Ce şanse reale de a deveni primar credeţi că aveţi?

V.S.: În turul întâi, locuitorii din Cricova şi-au manifestat clar dorinţa de a efectua o schimbare majoră în localitate. Oamenii îşi doresc o viziune nouă, noi abordări şi noi idei pentru dezvoltarea orăşelului. Platforma mea electorală se pliază perfect pe aşteptările locuitorilor din Cricova. Riscând să fiu acuzat de lipsă de modestie, voi spune că am viziune, am capacităţile necesare şi dorinţa sinceră de a schimba în bine situaţia din Cricova. Iar faptul că facem tandem în acest sens cu primarul general al capitalei, Ion Ceban este un argument în plus că viaţa locuitorilor orăşelului realmente poate fi îmbunătăţită. Toate astea mă fac încrezător că voi învinge în lupta pentru funcţia de primar şi voi avea posibilitatea să implementez toate ideile pe care le am în beneficiul locuitorilor orăşelului Cricova.

Inapoi la arhiva noutaților