[ X ]
[ X ]
[ X ]
(INTERVIU) Rodica Peșterean, director al Universal Security Group: Păstrați valorile și bunurile materiale în cea mai sigură locație din Chișinău!
29 Iunie

Interviu cu Rodica Peșterean, directorul Organizației de pază „Universal Security Group” (USG), companie care dispune de cea mai protejată locație dotată cu casete individuale de siguranță, care pot fi închiriate de cei care își doresc ca valorile și bunurile de valoare să le fie păstrate în siguranţă.

Cum ați decis să acceptați și să accedeți în funcția pe care o dețineți, funcție preponderent ocupată, la noi în țară, de bărbați și cum a apărut ideea deschiderii unei locații pentru prestarea serviciilor de păstrare a valorilor și bunurilor materiale ale cetățenilor?

R.P.: Accederea în funcția de director al Companiei „Universal Security Group” S.R.L. a fost o provocare pentru mine. Dorința de a dezvolta o carieră profesională în viitor, bazată pe experiența mea profesională acumulată de mai mulți ani în organele de securitate ale statului m-au determinat să accept această funcție.

Reieșind din cererile pe piață, a persoanelor fizice și juridice, de a depozita bunurile și valorile materiale într-un loc sigur și securizat, după multiple calcule și studii de fezabilitate, pornind de la potențialul și capacitățile tehnice, logistice și profesionale ale companiei noastre, am decis să constituim un tezaur cu casete individuale de siguranță, care pot fi închiriate de cei care își doresc ca bunurile de valoare să le fie păstrate în siguranță. Tezaurul este proiectat, amplasat și organizat de către noi, cu respectarea normativelor și specificațiilor tehnice din domeniu, pentru asigurarea pazei și securității maxime a casetelor individuale de siguranță și a bunurilor plasate în ele. De asemenea, punem accent pe crearea condițiilor necesare pentru manipularea casetelor și a conținutului acestora.

pesterean

Unde se află locația? Cum este protejată?

R.P.: Tezaurul cu casete individuale de siguranță este dislocat în sectorul Râșcani al capitalei și e amenajat cu coloane metalice, compartimentate cu casete individuale de siguranță pentru păstrarea și asigurarea integrității bunurilor. E dotat cu echipament special care include sisteme de supraveghere video, control acces, antiefracție şi de prevenire a incendiului. Acesta sunt monitorizate de către operatorii Dispeceratului de pază centralizat, care se află în același sediu (în nemijlocita apropiere de Tezaur).

În caz de încercare de pătrundere neautorizată sau prelucrare a sistemelor de alarmare și antiefracție la obiectiv, în timp cât mai proxim vor reacționa operativ câteva echipe mobile, cu un număr sporit de agenți de intervenție care vor acționa după caz, pentru remedierea situațiilor apărute.

Ce tipuri de casete individuale  sunt disponibile?  Cât sunt acestea de sigure?

R.P.: Casete individuale de siguranță sunt numerotate, de diferite dimensiuni, destinate păstrării bunurilor de diferite mărimi. Fiecare casetă individuală de siguranță este dotată cu lacăt cu chei unice de acces. Acțiunile de manipulare a casetei individuale de siguranță de către beneficiar (de retragere sau depunere a bunurilor în  acestea) au loc în încăperea pentru operațiuni din cadrul Tezaurului, care reprezintă o cameră de acces exclusiv pentru beneficiar, înzestrată cu ușă sigură, fără geamuri și fără supraveghere video, astfel compania noastră păstrând discreția deplină a beneficiarului.

pesterean1

Ce bunuri pot fi depuse în casete? 

R.P.: Pot fi depuse documente, valori mobiliare materializate, obiecte de preţ, obiecte de valoare personală, precum şi oricare alte bunuri. Compania nu duce evidenţa bunurilor depuse de către beneficiar în caseta individuală de siguranță şi garantează inviolabilitatea casetei prin excluderea accesului altor persoane decât a beneficiarului sau a persoanelor împuternicite de el. Conținutul casetelor individuale de siguranță este cunoscut doar de către Beneficiar.

Bunurile aflate în Tezaur au fost asigurate contra sumei de 10 000 000 lei. Astfel, USG își asumă răspunderea față de beneficiari pentru neexecutarea sau executarea necorespunzătoare a obligațiunilor contractuale.

Nu se admite păstrarea în casetele individuale de siguranță a armelor, munițiilor, substanțelor explozibile, substanțelor stupefiante, psihotrope și a precursorilor, a celor toxice, otrăvitoare, radioactive, a oricăror produse perisabile sau urât mirositoare sau a altor bunuri urmărite de legislaţia penală.

Ce sfat aveți pentru cetățenii care doresc să-și păstreze bunurile de valoare în altă locație decât acasă?

R.P.: Să apeleze la profesioniști, iar Compania „Universal Security Group” este un exemplu în acest sens. Avem o echipă bine pregătită, dotată cu tehnică de ultimă generație și o locație extrem de sigură. Îndemnăm cetățeni să-și păstreze bunurile de valoare anume la noi, căci așa vor fi siguri că nimic nu se va pierde.

Nu riscați. Noi garantăm!

Pentru  detalii: www.usgsrl.md

079508070 sau 079507010

 pesterean2

Sursa interviu: www.vipmagazin.md

Inapoi la arhiva noutaților