[ X ]
[ X ]
[ X ]
(INTERVIU) Lidia Isac: „Lansez o piesă în colaborare cu un interpret de la The Voice of France”
2 Aprilie

Lidia Isac, reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision în 2016, a participat recent la concursul „The Voice of France”, unde a reușit să impresioneze membrii juriului și să treacă în etapa următoare. Mai multe detalii de la concurs, dar și planuri de viitor, interpreta ne-a povestit în cadrul unui interviu acordat pentru CURENTUL.

C.: De curând ai participat la concursul „The Voice of France” 2017. Povestește-ne cum a fost?

L.I.: Știind că sunt prima moldoveancă care a reușit să treacă de preselecții și să participe la acest concurs, desigur, am simțit o mare responsabilitate. Nivelul de organizare al concursului e înalt, ca și nivelul profesionalismului participanților. A fost o provocare să concurez cu interpreți deja consacrați, experimentați, care au reușit să lanseze și câteva albume în cariera lor muzicală.

C.: Cu ce impresii ai rămas? Cine a fost cel mai critic membru al juriului?

L.I.: În ziua în care am filmat audițiile pe nevăzute, se înregistrau deja ultimele emisiuni. Echipele juraților erau aproape completate, cu unu-două locuri libere. Mi-a ajuns rândul să cânt abia la ora douăsprezece noaptea, spre final, respectiv șansele de a vedea vreun scaun întors erau foarte mici. Totuși, am reușit. Membrii juriului au fost mirați de pronunția mea bună în limba franceză, crezând că sunt originară din Franța. Au menționat și vocea puternică și timbrul grav.

C.: De ce ai ales să interpretezi anume piesa “Ordinaire” de Robert Charlebois?

L.I.: Piesa “Ordinaire” mi-a fost propusă de către producătorii emisiunii, fiindcă ei au un concept al show-ului deja stabilit. Din păcate, alegerea nu aparține artistului.

C.: Povestește-ne ce urmează? Ce piesă vei interpreta?

L.I.: Urmează etapa duelurilor. Asta e tot ce vă pot spune înainte ca emisiunea să fie difuzată la TV, fiindcă nu-mi permit punctele din contractul semnat cu echipa The Voice.

lidia isac2

C.: Ai anumiți interpreți autohtoni sau internaționali te inspiri sau îi admiri?

L.I.: Ceea ce ascult la moment în căști e: Dua Lipa, Julien Dore, Zara Larsson, Adele, Alicia Keys, Christophe Mae, Anne-Marie, etc.

Din interpreții autohtoni, îmi place ceea ce fac: The Motans și Irina Rimeș.

C.: Ce alte pasiuni mai ai în afară de muzică?

L.I.: Iubesc să călătoresc, citesc, învăț să cânt la chitară, privesc filme bazate pe istorii reale, biografii, documentare. Ador animalele, am grijă de două pisici acasă.

C.: Care sunt următori pași în carieră?

L.I.: Lansez DVD-ul concertului meu acustic. Cu acest program muzical voi merge în diverse localități din Moldova și în afara țării. Lansez o piesă în colaborare cu un interpret de la The Voice France.

C.: La ce alte concursuri îți propui să participi în acest an? Ce proiecte intenționezi să realizezi?

L.I.: Deocamdată sunt concentrată la The Voice France. Vom vedea unde mă va duce această aventură și ce uși se vor deschide.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților