[ X ]
[ X ]
[ X ]
(INTERVIU) Leonid Sidorov: Ne dorim ca „UNIC” să devină cel mai complex Centru Comercial pentru cumpărături din Chișinău
8 Februarie

Leonid Sidorov, directorul Centrului Comercial „UNIC”, în cadrul unui interviu pentru CURENTUL, a vorbit despre schimbările din ultima perioadă, istoria centrului, confortul clienților, dar și despre prioritățile pentru viitorul apropiat. 

Toți cei care au trecut în 2022 pe lângă Centrul Comercial „UNIC” au remarcat multe schimbări spectaculoase, vizat atât pe interior cât și pe exterior. Cum ați reușit, dat fiind faptul că 2022 a fost un an destul de dificil?    

Dacă vă amintiți, acum câțiva ani, când UNIC a fost preluat de actualii proprietari, ne-am asumat angajamentul de a-l moderniza, de a amenaja spațiul adiacent, ținând cont atât de interesele vizitatorilor, cât și ale orașului – ca imagine și arhitectură. Ținând cont de amplasarea sa, chiar în inima capitalei, la intersecția principalelor artere ale Chișinăului, Centrul Comercial are o influență semnificativă asupra imaginii generale a zonei respective.

Pentru că am promis că zona aceasta a Chișinăului se va schimba semnificativ spre bine, în 2022 am lucrat mult și am reușit să ne onorăm toate obligațiunile asumate până la aceasta etapă.    oferind nivelul de confort net superior locuitorilor și vizitatorilor acestei zone.

Apropo, schimbările semnificative despre care vorbiți dvs. se datorează inclusiv dezvoltării majore și transformării care a avut loc inclusiv la fațada edificiului – designul a avut la bază conceptul creat de arhitecții de la cunoscuta companie germană Chapman and Taylor.

În general, în ultimii ani, au fost făcute investiții serioase în infrastructura edificiului de către noii proprietari, acestea fiind îndreptate spre amenajarea scuarului din fața UNIC și amenajarea teritoriului adiacent de pe str. Ismail. Au fost demolate toate construcțiile vechi care stricau aspectul, iar în rezultat această zonă din centrul capitalei a devenit mult mai modernă și atractivă.

Au generat respectivele schimbări și alte rezultate, dincolo de cele ce țin de o mai bună amenajare a zonei? 

Desigur. Ca rezultat a condițiilor frumoase create de noii proprietari, multe branduri de succes și-au dorit să vină în Centru Comercial.

Astfel, printre cei peste 300 de agenți economici pe care îi găsiți la „UNIC”, pot fi menționați așa jucători mari ca ENTER, PROMSTORE, McDonald’s, Nica-Vizaje, MySkin, Cristina, Alina Bradu, Vitalie Burlacu,  Papirus,  MAIB, Fincombank etc.

Iar judecând după numărul de cumpărători ai Centrului, ne putem bucura și de faptul că oamenii vin cu plăcere la cumpărături și se simt bine aici pentru că la „UNIC” găsesc absolut tot de ce au nevoie, totul într-un singur loc. Apropo, astăzi, „UNIC” este unicul centru comercial din municipiul Chișinău ce se poate lăuda cu un număr record de vizitatori – în mediu 18 000 persoane pe zi.

Leonid Sidorov (3)

E o cifră impresionantă! Pe lângă condiții confortabile, ce altceva credeți că determină un flux atât de impresionant de oameni? 

Cred că faptul dat se datorează faptului că la „UNIC” pot găsi absolut tot, pentru toată familia. Etajele fiind separate în grupuri: la etajele 0 și 1 pot găsi accesorii, mărfuri pentru casa, cosmetice, aur, papetărie, cafenele etc. La etajele 2, 3 mărfuri pentru doamne, la etajul 4 sunt expuse 3 mii de m2 cu îmbrăcăminte și încălțăminte pentru bărbați, probabil cel mai mare asortiment din oraș, iar la etajul 5 (care este divizat în 2 zone) cumpărătorii găsesc o adevărată lume a copiilor de toate vârstele: haine, încălțăminte, accesorii, cărucioare, jucării, la fel și țesături și mărfuri pentru casa.

Avantajul Centrului Comercial îl reprezintă și locația, fiind situat comod în inima Capitalei, loc unde ajung toate tipurile de transport public din toate sectoarele orașului.

Așadar, „UNIC” este cu adevărat un centru comercial unic de felul său – cu o istorie bogată, cu o amplasare prestigioasă și comodă, cu clienți fideli și care oferă o mulțime de oportunități.

Locul unde se intersectează interesele oamenilor de afaceri cu ale consumatorilor, pe deplin.

Ați pomenit de istorie. Ce concret ați avut în vedere?          

Faptul că „UNIC” este probabil centrul comercial cu cea mai bogată istorie din Moldova. Voi aminti aici că Magazinul Universal Central „UNIC”  S.A. și-a început activitatea în luna aprilie 1945, fiind una dintre primele întreprinderi comerciale din republică de după război. Din 1959 și până în 1983 întreprinderea a activat în clădirea cu cinci etaje de la intersecția străzilor Lenin (actualul bd. Ștefan cel Mare și Sfânt) și Pușkin. Din 1983 și până în prezent magazinul își desfășoară activitatea într-o clădire cu cinci etaje, construită după un proiect individual la intersecția străzii Ismail și a bd. Ștefan cel Mare și Sfânt.

De ce spații dispune Centrul la moment?   

Suprafața totală a „UNIC” este de 24,5 mii m.p., inclusiv suprafața comercială – 20,4 mii m.p. Suprafața terenului aferent reprezintă 1,8 ha, acesta fiind amplasat de la bd. Ștefan cel Mare și Sfânt până la str. Mitropolit Varlaam. În incinta Magazinului se găsește diversitate impresionantă de mărfuri, importate cât și produse la noi. În „UNIC” sunt practic produsele tuturor producătorilor din Republica Moldova.

Ați putea deschide parantezele referitor la planurile de viitor?

După cum am declarat și anterior, iar acum cu mândrie pot să reiterez că lucrările de modernizare și investițiile nu se opresc aici.

Astfel, la etapa următoare vor fi făcute serioase investiții pentru creșterea și mai mare a confortului și amenajarea zonei, astfel încât aceasta să devină cel mai frumos loc de cumpărături din municipiul Chișinău, destinat locuitorilor și oaspeților capitalei.

Planurile de dezvoltare pe termen scurt și mediu țin inclusiv și de creșterea numărului locurilor de parcare – până la 240 și acestea vor fi create fără a fi afectat scuarului din fața Centrului Comercial.

De asemenea, urmează a fi atrase noi branduri cunoscute la nivel mondial. Unele astfel de branduri deja și-au dat acordul să-și înceapă activitatea în „UNIC”, iar alte detalii vor fi făcute publice la timpul potrivit.

Cu alte cuvinte, vom continua să dezvoltăm Centrul și zona adiacentă, ghidați de sloganul:

UNIC Centru Comercial – cel mai popular centru comercial, locul unde găsiți de toate pentru toți!

Inapoi la arhiva noutaților