[ X ]
[ X ]
[ X ]
(INTERVIU) Ceslav Ciuhrii, Președintele FTM: „Unul din cele mai importante obiective este să aducem cât mai mulți copii pe teren”
30 Iunie

Ceslav Ciuhrii a acordat pentru CURENTUL primul interviu în calitate de Preşedinte al Federaţiei de Tenis. Omul de afaceri spune cum a ajuns să candideze, de unde vine susţinerea din partea sportivilor, care sunt problemele cu care se confruntă federaţia şi multe alte lucruri interesante.

CURENTUL: De ce ați decis să candidați pentru funcția de președinte al Federației de Tenis?

Ceslav Ciuhrii: Am candidat pentru funcţia de preşedinte al FTM ca răspuns la provocarea lui Radu Albot.

Realizez foarte bine situaţia grea in care se află la moment FTM, însă dragostea faţă de acest sport m-a făcut să preiau conducerea cu speranţa de a o aduce la o linie de plutire.

ciuhrii3

C: Cum se explică susținerea pe care o aveți din partea sportivilor?

C.C.: Acest lucru se explică foarte simplu: am fost mereu alături de sportivi şi i-am susţinut atât moral cât şi financiar. Mi-am dorit întotdeauna să văd sportivii noştri la Turnee Internaţionale şi asta a fost motivul principal pentru care îi susţineam in calitate de prieten. Acum voi continua să-i susţin in calitate de Preşedinte FTM.

C: Într-o postare pe Facebook ați comunicat că există probleme ce blochează funcționarea și dezvoltarea tenisului din Moldova. Care sunt acestea?

C.C.: Sunt foarte multe. Am sa încerc să expun câteva. Cele mai importante probleme sunt datoriile pe care le are federația (conturile sunt blocate), lipsa unui buget şi lipsa unei strategii de dezvoltare. Lipsa surselor de finanțare a FTM.

C: Cine se face de vină de aceste probleme?

C.C.: Nu-mi place să arăt cu degetul cine este vinovat. În popor se zice aşa: acolo unde fiecare dă vina pe celălalt, toată lumea e de vină.

C: De ce a plecat din funcție fosta Președintă?

C.C.: Nu pot să comentez această decizie. Vă rog să o întrebați personal.

C: Nu credeți că atât plecarea Elenei Organ cât și noile alegeri nu au avut vizibilitate publică suficientă?

C.C.: Nu cred că ar fi trebuit sa se facă mare publicitate in jurul acestui eveniment. Pot doar să vă asigur că totul a decurs conform normelor legislaţiei Republicii Moldova.

C: Până în prezent ați fost implicat în acest sport doar în calitate de sponsor și jucător amator. Când a început pasiunea pentru tenis?

C.C.: Am început să practic în urmă cu 20 de ani, dar pasiunea faţă de acest sport a apărut atunci când am început sa urmăresc meciurile lui Boris Backer şi Andre Agassi.

ciuhrii

C: Care sunt cele mai mari investiții în tenis pe care le-ați făcut ca sponsor?

C.C.: Cele mai mari investiții le-am făcut pentru susținerea jucătorilor, dar și a turneelor petrecute de-a lungul timpului. Bugetul turneului de iarnă Biotehnos CUP depășește 20000€.

Iar un jucător are nevoie de minim 2000€ pe luna.

Mereu am încercat să fiu alături de sportivii care au avut nevoie de susţinere materială pentru a merge la Turnee Internaţionale. Acum îmi vine greu să fac un calcul, însă pot să vă zic că Bugetul pentru ultimul Turneu Biotehnos Cup care s-a desfăşurat anul acesta a fost de circa 20.000 de euro. Fiind un Turneu ITF Categoria II , în calitate de  sponsor am acoperit toate cheltuielile organizatorice si toate cheltuielile legate de ospitalitate pentru toţi sportivii care au jucat pe Panoul Principal.

C: La ce buget trebuie să ajungă Federația de Tenis în următorii ani pentru o dezvoltare cât mai prosperă?

C.C.: În acest moment nu pot să vă răspund concret la ce sumă ar trebui să ajungă bugetul. Imediat ce vom stabili strategia, vom planifica şi bugetul.

ciuhrii1

C: Ce vă propuneți pentru acest mandat?

C.C.: Aceste aspecte se vor regăsi în programul de dezvoltare. Unul din cele mai importante obiective este să aducem cât mai mulți copii pe teren.

C:. Moldovenii iubesc tenisul?

C.C.: Cu siguranță Moldovenii iubesc tenisul.

C: Vă mulțumim!

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților