[ X ]
[ X ]
[ X ]
(INTERVIU) Adrian Lefter: „Pentru mine orele de podium sunt un motiv de fericire”
16 Mai

Un tânăr de 20 de ani, din Republica Moldova a fost desemnat cel mai bun coregraf de podium la Dubai International Fashion Week 2021. Este vorba despre Adrian Lefter – fondatorul școlii de modeling „Adi Models”, administratorul școlii de modeling „Alexandrina Țurcan” și reprezentantul oficial a peste cinci evenimente fashion internaționale.

În cadrul acestui interviu pentru CURENTUL, tânărul ne-a vorbit despre industria modeling-ului în Republica Moldova, experiența sa în calitate de profesor de podium, dar și eventuale proiecte.

CURENTUL: Ce reprezintă industria modeling-lui dincolo de aparențe?

Adrian Lefter: Industria modeling-ului reprezintă un domeniu foarte vast și cu foarte multe posibilități, însă pe lângă lucrurile frumoase din această industrie precum călătoriile, experiențele de neuitat, oportunitățile de a avea o carieră de succes, sunt și foarte multe dezavantaje precum faptul că este un domeniu foarte solicitant și stresant, care presupune foarte multe sacrificii.

185046072_1313713632347314_5784721608546768579_n

C.: Cât de dezvoltată este această industrie în Republica Moldova?

A.L.: Din păcate, în Republica Moldova nu putem vorbi despre o industrie foarte bine dezvoltată, însă vedem în ultimii ani un progres remarcabil, mai ales în rândul tinerilor care vin și vor să revoluționeze absolut tot ce ține de modeling. La momentul actual, țara nu oferă destulă susținere și oportunități de dezvoltare în domeniul respectiv, motiv din care modelele și bunii specialiști sunt nevoiți să renunțe la această industrie sau să plece acolo unde sunt cu adevărat apreciați.

C.: Sunteți fondatorul școlii de modeling „Adi Models” din Nisporeni. Ce v-a determinat să deschideți această școală și să deveniți profesor de podium?

A.L.: Cred că motivația mea principală a fost dedicația pe care am avut-o față pentru acest domeniu încă din 2015, de când am făcut și eu prima mea școală de modeling. De atunci am simțit că vreau să fiu parte din domeniul dat, însă nu știam în ce direcție voi merge. Pentru că eram sigură că pot oferi servicii de calitate tinerilor generații de modele, m-am motivat să creez școala „Adi Models” și să o dezvolt la maximă capacitate și calitate. Ideea de a deveni profesor de podium a apărut de atunci când am văzut că nu pot să găsesc destui specialiști buni. Astfel am început să studiez și să învăț chiar eu de la cei mai buni profesori, ca ulterior să împărtășesc experiența cu modelele din școala mea, oferindu-le cele mai bune practici și rezultate.

C.: Școala „Adi Models” este predestinată pentru copii și adolescenți. Cât de complicat a fost pentru Dvs. să instruiți tinerele modele?

A.L.: Atât timp cât faci ceea ce-ți place și o faci cu pasiune, la sigur nu este deloc complicat. Pentru mine orele de podium sunt un motiv de fericire, pentru că iarăși pot să ofer ceva de preț altora și să văd rezultatele muncii mele zi de zi. Mai ales atunci când îți vezi elevii care mereu sunt dornici de a învăța ceva nou, te simți maxim de responsabil și important în același timp, deoarece trebuie să le oferi absolut tot ce știi tu mai bine și să îi faci să ajungă acolo unde își doresc.

185427161_3723791517724757_8734414047397124871_n

C.: Ce anume învață modelele în cadrul lecțiilor?

A.L.: În cadrul lecțiilor noi formăm personalități de modele. Cursul include inițiere în modeling, formarea unei ținute corecte a corpului, mersul pe podium, fotografie (ore practice și teoretice), stil vestimentar, etică, psihologie și multe altele. Toate aceste elemente sunt indispensabile pentru a forma un model cu adevărat profesionist.

C.: Ce calități trebuie să dețină modelele, pentru a obține succes în cariera de modeling?

A.L.: Un model de succes trebuie să fie educat, manierat, cu o atitudine potrivită și în același timp cu puțin tupeu.

C.: Recent ați participat la evenimentul International Fashion Week Dubai, povestiți-ne despre experiența dată. Ce a însemnat pentru echipa „Adi Models” acest Show?

A.L.: International Fashion Week Dubai este o premieră nu doar pentru „Adi Models”, dar și pentru toată Republica Moldova, întru-cât pentru prima dată modelele din țara noastră au ajuns să defileze pe acel superb podium. Chiar dacă suntem o școală relativ tânără, am reușit să ajungem acolo, unde majoritatea școlilor din Republica Moldova încă nu au făcut-o. Noi am fost cei care am dat start acestor proiecte de rang internațional unde am avut exclusivitate și am făcut un show de succes. A fost o experiență extraordinară, dar am avut parte și de momente grele, pe care le-am trecut cu brio, datorită echipei din spate, căreia îi mulțumesc din suflet cu această ocazie. Aici mă refer la designerul Kora Țopa, care a avut grijă ca modelele mele să arate impecabil pe podium, proiectului „EuroModels Dubai”, care ne-a oferit această oportunitate și altor persoane care ne-au fost alături.

185329806_962783421198359_3431293635626464289_n

C.: La ce proiecte planificați să mai participați în 2021?

A.L.: Chiar peste câteva zile, mai exact pe 28 mai, vom fi iarăși în Dubai la European Kids Fashion Week, prezentând colecția designerului „Coreli” by Corina Hamureac. În iunie planificăm să fim la Iași la Creative Fashion Week România, iar în noiembrie ne reîntoarcem la Dubai! Multe proiecte încă stau în așteptare, din cauza pandemiei, însă cum ne confirmăm participarea, cu mare drag vă anunțăm.

C.: Vă mulțumim.

Doina Buruiană

Inapoi la arhiva noutaților