[ X ]
[ X ]
[ X ]
Interpretul Gheorghe Țopa răpunde acuzațiilor: „Cei ce critică cunosc măcar ce am cântat? Ale cui sunt versurile?”
11 Mai

„Gheorghe Țopa a făcut artă și nu politică”. Așa își justifică interpretul prestația la concertul de 8 mai organizat sub patronajul președintelui Igor Dodon, după ce a fost criticat dur de internauții moldoveni pe rețele de socializare, informează CURENTUL.

Contactat de reporterul nostru, Gheorghe Țopa s-a arătat indignat de criticile venite la adresa lui spunând că nu vede de ce ar fi trebuit să rateze ocazia inedită de a evolua în Piața Marii Adunări Naționale alături de orchestra lui Gheorghe Mustea.

„Am fost invitat să cânt „Imnul pământului” acompaniat de orchestra lui Gheorghe Mustea și cor, ceea ce pentru mine reprezintă un eveniment unic. Mi-am dorit să am și eu în istoria mea un cântec alături de orchestra lui Mustea. Și ce cântec: „Imnul pământului”! Cei ce critică cunosc măcar ce am cântat? Ale cui sunt versurile? Cui pasă…pe toți îi interesează doar ce culoare avea scena și imaginile de pe ecran. Nici eu nu m-am așteptat să fie totul în roșu, dar aceasta deja ține de politică. Noi am cântat toată viața, și în perioada comuniștilor și în alte vremuri, și nimeni niciodată nu ne-a acuzat. Eu ce am cântat pentru Rusia? Sau pentru lentă? Eu am cântat pentru popor”, a declarat Gheorghe Țopa.

Concomitent, interpretul a ripostat spunând că nu a fost invitat să cânte în piață de mai bine de 10 ani.

„Am fost invitat de regizoarea Lidia Panfil. Puteam să refuz, dar de ce să o fac? De ce Chirtoacă în toți 10 ani nu m-a chemat în piață? De 10 ani nu am mai cântat de Ziua Independenței, dar la Hramul Orașului nici nu mai țin minte când am cântat ultima dată. Când era Chirtoacă la primărie, cine vroia, acela și regiza concertele. Când a făcut Lidia Panfil, s-a găsit și un moment de cântece patriotice. Și am cântat dacă a făcut președinția, dar dacă făcea primăria niciodată nu mai cântam în piață. Am evoluat și eu într-un un an și am fost supus criticilor… Dacă există facebook-ul, haideți să ne batem joc de oameni?”, a comentat Gheorghe Țopa.

La concertul organizat sub patronajul lui Igor Dodon s-au afișat mai mulți interpreți precum Geta Burlacu, Doina Sulac, Gheorghe Țopa și actrița Mihaela Strâmbeanu.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților