[ X ]
[ X ]
[ X ]
Instruiri în domeniul securității naționale și gestionării crizelor sub egida Preşedenției
5 August

Un seminar în domeniul securității naționale și gestionării crizelor, organizat sub egida Președinției Republicii Moldova, s-a desfășurat în zilele de 4-5 august la Ministerul Apărării. Instruirea a întrunit oficiali guvernamentali din instituțiile cu prerogative în domeniul securității naționale, dar și ONG-uri de profil.

În mesajul adresat participanților, consilierul prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, Dorin Recean, secretar al Consiliului Suprem de Securitate, a menționat că Republica Moldova se află într-un proces de însușire a lecțiilor în contextul războiului din Ucraina și al crizei refugiaților, și de reconsiderare a managementului interinstituțional al securității naționale. Aceasta va consolida reziliența țării și capacitățile instituțiilor de a face față crizelor. „Acest exercițiu comun al instituțiilor statului și al societății civile va rezulta într-un plan concret prin care Guvernul și societatea devin și mai puternici, și mai determinați pentru apărarea valorilor democratice și libertății”, a accentuat Dorin Recean.

Seminarul a fost organizat de Secretariatul Consiliului Suprem de Securitate, Ministerul Apărării și Centrul European pentru Studii în domeniu Securității „George C. Marshall” și a abordat teme privind Strategia Securității Naționale, gestionarea crizelor la nivel interinstituțional și comunicarea strategică în domeniu.

Inapoi la arhiva noutaților