[ X ]
Instruire pentru personalul științifico-didactic al Academiei de Administrare Publică privind cultura comunicării în instituțiile de învățământ superior
5 Ianuarie

La Academia de Administrare Publică s-a desfășurat online o lecție de instruire a personalului științifico-didactic cu genericul „Cultura comunicării în instituțiile de învățământ superior”, susținută de Mihail Șleahtițchi, doctor habilitat în psihologie, doctor în pedagogie, conferențiar universitar la Catedra științe administrative din cadrul instituției.

Este o primă prelegere din ciclul cu aceeași tematică, care va fi susținut pe parcursul anului de studii și de alți profesori consacrați.

În debutul evenimentului, prorectorul AAP, Nistor Grozavu, doctor, conferențiar universitar, a menționat importanța lansării lecțiilor cu tematica respectivă ce determină o comunicare profesionistă profesor-student și viceversa, materializată într-o perfecționare continuă a procesului de studii. La rândul său, decanul Departamentului studii superioare de master, Ion Dulschi, doctor, conferențiar universitar, a subliniat: cultura comunicării asigură calitatea instruirii, promovează imaginea Academiei de Administrare Publică în societate..

Prezentând comunicarea în mediul academic, profesorul Mihail Șleahtițchi s-a referit la mai multe varietăți ale stilului de comunicare, precum ar fi agresivitatea, manipularea, preferabilă fiind asertivitatea, ce reprezintă abilitatea de a ne exprima în mod onest (verbal, para-verbal si nonverbal), opiniile, emoţiile, atitudinile si drepturile, fără teamă si fără a încălca drepturile celorlalţi. „Atunci când comunici direct si deschis cu ceilalţi pentru îndeplinirea nevoilor personale vei avea mai multă încredere în tine si vei câstiga respectul celorlalţi. Persoana asertivă, fiind deschisă si receptivă, este atentă la nevoile sale, dar şi la ale altora”, a estimat profesorul Mihail Șleahtițchi.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților