[ X ]
[ X ]
[ X ]
Institutul Mamei și Copilului are un Laborator de microbiologie și imunologie renovat cu suportul Guvernului României
28 Februarie

IMSP Institutul Mamei și Copilului dispune de un Laborator de microbiologie și imunologie, renovat în cadrul „Proiectului privind renovarea şi utilarea secţiilor IMSP Institutul Mamei şi Copilului” cu finanțare din partea Guvernului Român, transmite CURENTUL.

Laboratorul a fost inaugurat de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari și ministrul Sănătății al României, Sorina Pintea.

Laboratorul microbiologie şi imunologie a fost fondat în anul 2016 din 2 subdiviziuni: laboratorul bacteriologic şi laboratorul imunologic, iar unirea acestora dă posibilitatea de a desfășura o investigație complexă a pacienților într-un timp scurt. El a fost renovat în corespundere cu normele sanitare, cu o sistem de ventilare cu dublă biocurățire, de asemenea dispozitivele, mediile și reactivele utilizate sunt în corespundere cu standardele europene.

În medie pe an, cei 17 colaboratorui ai laboratorului efectuează 16-18 mii analize bacteriologice și 40-45 mii analize imunologoce.

Pentru renovarea şi modernizarea Laboratorului de microbiologie şi imunologie clinică au fost utilizaţi 5 421 025, 76 lei MD.

Menționăm că, în cadrul „Proiectului privind renovarea şi utilarea secţiilor IMSP Institutul Mamei şi Copilului” au fost reabilitate complet, inclusiv dotate cu mobilier, circa 10 secții din cadrul Maternității, Clincii Pediatrie şi Centrului Naţional Ştiinţifico– Practic de Chirurgie Pediatrică Academician „Natalia Gheorghiu” ale IMSP IMC, dintre care 3 secții asigurate cu echipament medical de ultimă generație, renovate şi asigurate cu mobilier 3 holuri principale, reparate 4 scări cu ascensoarele adiacente, modernizat Laboratorul de microbiologie şi imunologie clinică. Bugetul total al proiectului oferit de către Guvernul României a constituit 2 500 000,00 euro.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților