[ X ]
[ X ]
[ X ]
Inspirat de aeroportul din Varșovia! Rosian Vasiloi: În scurt timp, vom veni cu o abordare pragmatică
11 Octombrie

Rosian Vasiloi, șeful Poliției de Frontieră, fiind în tranzit prin Varșovia – WARSAW CHOPIN AIRPORT, a văzut funcționalitatea porților automate de control la frontieră ABC Gates și își propune să implementeze sistemul și în țara noastră, informează CURENTUL.

„Acest sistem îşi propune o abordare armonizată și modulară pentru controlul automatizat al frontierelor europene (ABC gates). Totodată furnizează soluții, pe de o parte pentru a facilita procedurile de control la frontieră pentru cetățenii de bună credinţă şi pe de altă parte, de a moderniza, accelera şi îmbunătăţi gestionarea frontierelor, respectând în același timp aspectele legate de protecția datelor și a vieții private.

Ca si operare presupune utilizarea unui sistem automat la frontieră, pentru verificarea documentelor de călătorie ale persoanelor și autoturismelor, capturarea live a imaginii faciale, capturarea imaginii faciale din cipul electronic al pașaportului, verificarea imaginii faciale, si verificarea acestora prin interogarea unei baze de date.

În acest sens, îmi propun ca împreună cu colegii sa venim în cel mai scurt timp cu o abordare pragmatică și propuneri concrete pentru a lansa discuții la nivel național cu privire la acest sistem. Avem o experiență, deși negativă cu e-gate, dar care ne motivează să implementăm cele mai inovative soluții în beneficiul cetățeanului, oferind servicii de cea mai înaltă calitate”, a scris oficialul, într-o postare pe Facebook.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților
  1. Un membru internațional al Comisiei Vetting demisionează
    Politică |
  2. CNAM: Prima de asigurare în sumă fixă poate fi achitată online și în zilele de odihnă
    Social |
  3. Guvernul inițiază un nou Acord de vânzare a terenului stadionului republican Ambasadei SUA. Costul esteimativ este 15 mil.euro
    Politică |
  4. Încep lucrările de construcție a  Liniei Electrice Aeriene de 400 kV  pe direcția Vulcănești – Chișinău, care unește sistemul energetic al Republicii Moldova cu cel al României
    Business |
  5. Olesea Stamate, despre informațiile ce-l vizează pe Herman von Hebel: „Explicațiile oferite de comisia pre-vetting prezintă suficient de detaliat toate circumstanțele”
    Politică |
  1. Încep lucrările de construcție a  Liniei Electrice Aeriene de 400 kV  pe direcția Vulcănești – Chișinău, care unește sistemul energetic al Republicii Moldova cu cel al României
    Business |
  2. Olesea Stamate, despre informațiile ce-l vizează pe Herman von Hebel: „Explicațiile oferite de comisia pre-vetting prezintă suficient de detaliat toate circumstanțele”
    Politică |
  3. CEC reamintește formațiunilor politice despre obligația de a prezenta rapoartele privind gestiunea financiară pentru anul 2023 până pe 31 martie 2024
    Politică |
  4. CNAM: Prima de asigurare în sumă fixă poate fi achitată online și în zilele de odihnă
    Social |
  5. A fost inaugurată după reparație Secția Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”
    Social |