[ X ]
[ X ]
[ X ]
Inspectorii din subdiviziunile teritoriale ale ANSA – instruiți
21 Noiembrie

La sediul central al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a avut loc un seminar informativ dedicat instruirii inspectorilor din cadrul subdiviziunilor teritoriale ale agenției, transmite CURENTUL.

Șeful Direcției Siguranța și Calitatea Produselor Alimentare de Origine Nonanimală, Radu Musteața, a reiterat importanța respectării prevederilor Hotărârii de Guvern nr.90 din 11.02.2019 privind aprobarea Metodologiei de calculare a tarifelor la serviciile prestate de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și aplicarea acestora.

O prezentare în cadrul seminarului instructiv-informativ a fost făcută de inspectorul principal DSCPAON, Ion Codreanu, fiind abordate următoarele aspecte:

Respectarea prevederilor legislative, (Legea nr.33 din 24.02.2006) privind depozitarea cerealelor și regimul certificatelor de depozit pentru cereale;

Implementarea metodologiei de întocmire, înregistrare și eliberare a certificatelor de inspecție a calității cerealelor și derivatelor acestora, conform Procedurii specifice ANSA PS(D04/4B) – 01/01 din 01.04.2014.

Ulterior, Nicolae Corotcov, inspectorul principal al DTSA mun. Chișinău, a efectuat o demonstrare practică, prezentând tipurile de sonde pentru prelevarea probelor de cereale, cu descrierea corectitudinii utilizării acestora.

În cadrul seminarului au participat cca 60 de inspectori și șefi de secție din toate subdiviziunile teritoriale ANSA, care au manifestat interes față de informația expusă, luând parte la sesiunea de întrebări și răspunsuri, organizată spre final în baza materialelor prezentate.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților