[ X ]
[ X ]
[ X ]
Inspectorii de patrulare se vor afla la datorie în perioada mini-vacanței de Crăciun
21 Decembrie

În contextul mini-vacanței de Crăciun, angajații Inspectoratului Național de Patrulare (INP) vor intensifica activităţile de fluidizare şi supraveghere a traficului rutier pe traseele naționale și vor activa în regim sporit întru prevenirea evenimentelor rutiere neplăcute și consecințele acestora, transmite CURENTUL.

De asemenea, echipajele INP dotate cu echipamentul de măsurare a vitezei de tip „RADAR” la fel vor fi active pe drumurile din țară.

Astfel INP recomandă conducătorilor auto:

– să nu depășească limita de viteză;

– să nu urce în stare de ebrietate la volan;

– să păstreze o distanță de siguranță față de vehiculul din față;

– să manifeste prudență atunci când pe marginea drumurilor se afla pietoni, mai ales copii și bătrâni;

– să echipeze autovehiculul corespunzător condițiilor de iarnă;

– să fie precauți la starea carosabilului că poate fie umed sau acoperit cu polei.

Pietonii sunt îndemnați să circule doar pe trotuar și să traverseze strada numai pe trecerea pentru pietoni sau unde sunt instalate semafoare.

Totodată, în contextul că de azi copiii se vor afla în vacanța de iarnă, recomandăm părinţilor să discute deschis cu copilul lor, despre cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăcește, asiguraţi-vă că acesta cunoaşte numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa acestora. Supravegheaţi-vă permanent copiii pentru a evita orice risc (dispariţie, accidente de circulaţie, răniri, etc.).

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților