[ X ]
[ X ]
Inspectorii ANTA au aplicat amenzi de peste 779 mii lei transportatorilor
2 Martie

În perioada 15 februarie – 1 martie 2021, în cadrul exercitării atribuțiilor de serviciu, inspectorii Agenției au continuat acțiunile de prevenire și combatere a transportului ilicit de mărfuri și persoane în trafic național și internațional, transmite CURENTUL.

Astfel, în cadrul acțiunilor de monitorizare și control organizate în mun. Chișinău, Hîncești, Bălți, dar și alte localități din țară, precum și pe traseele de legătură cu punctele de traversare a frontierei de stat au fost aplicate sancțiuni prin întocmirea a 252 procese-verbale cu privire la contravenție (aplicate amenzi contravenționale în mărime de 15 588 u.c., ceia ce constituie 779 400 lei), în baza art. 197, 200, 204, 207 și 224 ale Codului Contravențional, pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane, mărfuri și colete.

Menționăm, că pentru 68 conducători auto a fost aplicată și măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare, în conformitate cu prevederile art. 439 indice(1) al Codului Contravențional.

De asemenea, în cadrul controalelor planificate/inopinate, 21 operatori de transport rutier s-au ales cu amendă în mărime de 4000 u.c., ceia ce constituie 200 000 lei, pentru ignorarea prevederilor stabilite de Codul Transporturilor Rutiere, aprobat prin Legea nr. 150 din 17.07.2014, art. 49 “nerespectarea de către operatorii de transport rutier/întreprinderile care efectuează operațiuni de transport rutier a obligațiilor stabilite”, sancțiuni prevăzute de art. 197 alin. (29) al Codului Contravențional.

De la începutul anului 2021 și până la data 1 martie curent, pentru transportarea ilicită contra cost de persoane, mărfuri și colete și/sau prestarea serviciilor contra cost în lipsa înregistrării în Registrul Operatorilor de Transport Rutier și/sau prestarea serviciilor contra cost cu admiterea încălcărilor prevăzute de norma legală, de către inspectorii Agenției au fost întocmite 775 procese-verbale cu privire la contravenție, cu aplicarea pentru 195 conducători auto a măsurii de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare

Inapoi la arhiva noutaților