[ X ]
[ X ]
[ X ]
Inspectorii ANSA au aplicat amenzi de peste 87 mii lei în urma controalelor efectuate săptămâna trecută
24 Aprilie

Conform rezultatelor activității subdiviziunilor din teritoriu ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, pe parcursul săptămânii trecute au fost efectuate 33 de controale la agenții economici din domeniul producției de origine vegetală, la 10 întreprinderi de comercializare a produselor de uz fitosanitar și fertilizanți și 11 depozite pentru păstrarea temporară a PUFF, transmite CURENTUL.

Verificări s-au făcut și la 10 magazine specializate precum și la 2 piețe agricole. 15 agenți economici au fost supuși controlului la compartimentul pregătirii și comercializării semințelor, 11 controale s-au făcut la piețe, în locurile de comercializare a semințelor.

Inspectorii ANSA s-au deplasat la 28 de ferme de întreținere a animalelor, la 1 incubator, 40 de exploatații de animale,4 piețe agroalimentare, 12 puncte de colectare a laptelui, 2 combinate de carne, 3 întreprinderi de produse lactate  și 2 abatoare.

În perioada de referință au fost verificate din punct de vedere a conformității 100 de magazine alimentare, o gheretă alimentară, 5 marketuri.

Inspectorii au întreprins vizite de control la 2 săli de festivități, 15 cafenele, 5 baruri, 5 cantine și la 62 de blocuri alimentare din instituții școlare și preșcolare.

În total, în urma controalelor efectuate de către inspectorii ANSA pe parcursul săptămânii trecute au fost depistate 149 de neconformități, întocmite  151 de prescripții, 58 procese verbale de contravenție.

Valoarea amenzilor aplicate este de 87 de mii de lei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților