[ X ]
[ X ]
[ X ]
Însărcinată a treia oară! Jurnalistă: Îmi doresc din toată inima ca naşterea acasă să fie reglementată prin lege, ca medicii să nu se mai teamă de asta
22 Aprilie

Jurnalista şi bloggeriţa Anna Smolniţchi este mamă a două fetiţe – Mia şi Emma, iar în această vară va aduce pe lume cel de-al treilea copilaş şi-şi doreşte foarte mult să nască acasă, informează CURENTUL.

„Eu îmi doresc asta, sincer. Dar, ca un om foarte calculat, iau în considerare şi faptul că pot apărea scenarii mai puţin plăcute. Mă gândesc aşa: să nasc, totuşi asistată de medicul care mi-a fost alături la primele două naşteri, la spital, dar nu garantez că în ziua aceea o să-mi spună că eu rămân acasă, iarăşi nu garantez că nasc acasă, nu e ceva decis. Eu aş vrea din toată inima să nasc acasă cu toate cunoştinţele pe care le am, ştiind ce înseamnă naşterea şi cum ar trebui să fie. Nu există un spaţiu mai ideal decât cel de acasă şi fetele să-mi fie alături. Eu le arăt filmuleţe cum se nasc copilaşii … ”, a mărturisit Anna, într-un interviu – „Istoriile Gloriei”.

Pe lângă aceasta, Anna mai spune că naşterea acasă e plină de responsabilitate şi trebuie să fie asumată, informată şi de a nu fi singură. „Îmi doresc din toată inima ca naşterea acasă să fie reglementată prin lege, ca medicii să nu se mai teamă de asta, să fie susţinută naşterea acasă, aşa cum este în Australia, Olanda, Marea Britanie etc. Pentru că bebelușul nu are nevoie să vină pe lume într-o cameră de spital cu lumina puternică, pereții reci, cu fluxul nesfârșit de personal, dar nu știu cum va fi în cazul meu, voi decide pe ultima sută de metri, dar având doua experiențe de naștere, atâtea cunoștințe știu sigur că femeia are nevoie de atmosfera casei în timpul travaliului și a nașterii”, a conchis ea.

Amintim că, Anna Smolniţchi e căsătorită din 2016 cu avocatul Sergiu Ciorbă.

Cristina Tomac

Inapoi la arhiva noutaților