[ X ]
[ X ]
[ X ]
Inițiativă a PAS: De la 1 octombrie se majorează alocațiile sociale destinate veteranilor
17 Septembrie

Deputații fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate(PAS) au prezentat o inițiativă legislativă care are ca obiectiv îmbunătățirea condițiilor sociale pentru veterani, informează CURENTUL.

„Acest proiect a venit în urma discuțiilor cu mai mulți reprezentanți din aceste categorii și am avut mai multe discuții să vedem cum facem pentru a îmbunătăți condițiile lor sociale. În urma discuțiilor au fost făcute mai multe propuneri pe care le-am integrat într-un proiect legislativ pe care îl propunem pentru dezbateri și vom avea o creștere a alocațiilor sociale pentru aceste categorii menționate”, a declarat deputatul PAS, Lilian Carp, în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, deputatul PAS, Dan Perciun a declarat că, în urma discuțiilor cu Guvernul, de la 1 octombrie 2021 un șir de alocații sociale destinate veteranilor, participanților la evenimentele de la Cernobîl, represaților politici, vor fi majorate.

„De la 1 octombrie alocațiile pentru persoanele cu dizabilități de pe urma acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței RM și a persoanelor care au fost încadrate în grade de dizabilitate în urma participării la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl, cât și a celor care au dizabilități de pe urma celui de-al doilea Război Mondial, vor fi majorate cu 550 de lei pe lună față de cuantumul care există la moment;

Pentru veteranii care au luptat pentru integritatea RM, care au luptat în Afganistan, pentru soții supraviețuitori, alocațiile se majorează cu 250 lei;

Pentru victimele reabilitate ale represiunilor politice în perioada anilor 1917-1990 vor fi majorate cu 250 lei;

Peste 30 de mii de oameni vor beneficia de aceste majorări începând cu 1 octombrie. Costul proiectului este de 36 de milioane de lei”, a menționat Dan Perciun.

De asemenea, deputații PAS au spus că în continuare ei vor analiza și alte măsuri ce vor consolida protecția socială a veteranilor sau a altor categorii de persoane care au luptat pentru Republica Moldova.

Cristina Jicol

Inapoi la arhiva noutaților