[ X ]
[ X ]
[ X ]
India va susține proiectele MTIC pentru dezvoltarea tehnologiei informaționale
4 Noiembrie

„India este interesată în dezvoltarea relațiilor bilaterale în domeniul societății informaționale, a sectorului de comunicații și servicii electronice cu Republica Moldova”. O declarație în acest sens a fost făcută astăzi de Ministrul Statisticii şi Implementării Programelor din Republica India, Devaragunda Venkappa Sadananda Gowda cu Vasile Botnari, ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, transmite CURENTUL.

În cadrul întrevederii, părțile au discutat despre posibilitatea impulsionării relațiilor de colaborare precum și a schimbului de experiențe privind implementarea proiectelor cu importanță majoră a ministerului TIC.

Vasile Botnari a apreciat deschiderea Republicii Indiene pentru a contribui la dezvoltarea sectorului IT din Moldova, care capătă o pondere importantă în economia națională.

„Sectorul IT se află în plină ascensiune în republica Moldova. De menţionat că, în ultimii ani Ministerul și-a propus mai multe proiecte ambițioase de dezvoltare a acestui domeniu, în realizarea cărora, mizează pe suportul partenerilor externi de dezvoltare, inclusiv a Instituțiilor de profil din India”, a menționat Vasile Botnari.

Ministrul a prezentat delegației indiene domeniile de competență a Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, punând accent pe elaborarea și implementarea Strategiei Naționale Moldova Digitală 2020, a Strategiei de sporire a competitivității industriei IT, a proiectului de Lege privind Parcurile IT precum crearea și implementarea serviciului unic al apelurilor de urgență 112.

La rândul său, D. V. Sadananda Gowda a felicitat echipa MTIC pentru performanțele din ultima perioadă, subliniind că, apreciază deschiderea conducerii ministerului în vederea inițierii unor relații de colaborare.

Ministrul indian a dat asigurări că va susține proiectele Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor și este deschis spre noi căi de colaborare care au ca scop asigurarea premiselor necesare pentru dezvoltarea industriei tehnologiei informației și comunicațiilor.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților