[ X ]
[ X ]
[ X ]
Independent.md: Televiziunea din Bălți a atacat în judecată compania Moldtelecom din cauza refuzului de a include postul în rețeaua de distribuție
16 Martie

Postul de televiziune BTV din Bălți a atacat în judecată întreprinderea de stat „Moldtelecom” în legătură cu refuzul, deja de trei ani, de a include BTV în rețeaua de distribuție IPTV (televiziunea digitală cu transmiterea datelor prin Internet Protocol). După cum a anunțat directorul BTV, Rodica Deleu, administrația postului de televiziune a adresat solicitări operatorului de cablu de cinci ori, dar așa și nu a mai primit niciun răspuns. Prima ședință de judecată în dosarul „Televiziunea din Bălți împotriva Moldtelecom” va avea loc pe 4 aprilie.

„Considerăm că această tăcere nu este una întâmplătoare, așa cum „Moldtelecom” nu are un motiv formal de a ne refuza distribuirea. De aceea, întreprinderea de stat a decis pur și simplu să tacă mâlc”, a declarat Deleu.

Trebuie de menționat că BTV este translat de aproape toți operatorii prin cablu, care funcționează în Bălți și în Chișinău, dar motivele din care întreprinderea de stat „Moldtelecom” refuză să colaboreze cu cel mai mare post de televiziune regional din țară, care distribuie conținut sută la sută propriu, rămân necunoscute.

Amintim că, toamna trecută, CCA a refuzat să prelungească licența de emisie în legătură cu trecerea planificată la acel moment a Moldovei la televiziunea digitală. Ulterior însă trecerea la televiziunea digitală a fost amânată până în 2020, dar BTV așa și nu a mai primit licența de emisie.

„În situația în care statul ne ia licența de emisie și nu ne include în rețeaua de cablu a întreprinderii de stat „Moldtelecom”, nouă nu ne rămâne altceva decât să presupunem ceea ce este mai rău: în țara, autoritățile căreia vorbesc despre aderarea la valorile europene, are loc o răzbunare cu un post de televiziune necontrolat de partidul de guvernare. Despre aceasta, în viitorul apropiat vom informa misiunile diplomatice și oficiile organizațiilor internaționale acreditate în Republica Moldova”, a declarat Rodica Deleu.

Sursa: independent.md

Inapoi la arhiva noutaților