[ X ]
[ X ]
[ X ]
Îndemnul unui deputat pentru angajații din silvicultură
17 Iulie

Deputatul Liviu Vovc a lansat un mesaj adresat tuturor angajaților din silvicultură, încurajându-i să vină cu denunțuri pentru atragerea la răspundere a celor care organizau și protejau scheme în acest domeniu, informează CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, Liviu Vovc a declarat că, ceva timp în urmă, mai multe persoane au apelat la el ca să se implice în a stopa toate inegalitățile care se întâmplă în domeniul silvic.

„Este trist faptul că unii își bat joc de aurul viu al RM, de mediul înconjurător, pentru a primi foloase bănești. În acest context, am primit informații vizavi de ceea ce se întâmplă în domeniul silvic și vreau să încurajez oameni să mai vină în continuare cu informații. Noi vom sistematiza și vom crea un plan de acțiune pentru a stopa toate aceste ilegalități. Desigur, există o problemă la nivel de număr de inspectori, la nivel de legislație în domeniu, din această cauză, la moment analizăm care sunt lacunele în legislație pentru a o îmbunătăți și a o perfecta. Anul trecut a fost elaborat un nou Cod silvic, este mult mai bun și rezolvă multe probleme, însă el nu a fost implementat până la capăt. Acum se află în ministere pentru reavizare și voi insista ca să intre în vigoare cât mai repede, pentru a ajuta și inspectorii, atunci când vor face verificări în teren”, a precizat deputatul.

Potrivit lui Vovc, un lucru important, care este în acest Cod, este faptul că prejudiciul pentru fiecare arbore defrișat va crește de aproximativ 28 de ori.

„În ultimele săptămâni, au fost organizate mai multe controale la solicitarea personală a mea, astfel au fost depistate tăieri ilegale.

„În condițiile noului Cod, atunci când cineva va încerca să mai taie copaci ilegal, se va gândi de 15 ori, înainte de a face ilegalitatea. Totodată, în fruntea instituțiilor ce țin de silvicultură trebuie să ajungă persoane competente, care să facă regulă, inclusiv să inițieze un audit al cheltuielilor care s-au făcut până acum”, a precizat deputatul.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților