[ X ]
[ X ]
Îndemnul șefului adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc către polițiști: „Rămâneți devotați statului”
13 Iunie

Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, a venit cu o adresare către toți angajații Poliției Naționale, transmite CURENTUL.

În mesajul său, Gheorghe Cavcaliuc îndeamnă polițiștii să nu se lase provocați și să continue să fie în slujba cetățeanului.

„În aceste clipe complicate și de cumpănă pentru Republica Moldova, Poliția Națională, ca de fiecare dată, a fost, este și va fi un pilon de bază, precum și un garant al statalității și este de datoria noastră să păstrăm cu sfințenie liniștea și ordinea publică în țară.

Înțeleg și văd cum diferiți actori politici încearcă prin diferite metode, inclusiv nu cele mai sincere și corecte să vă influențeze, să vă demoralizeze, pentru ca voi să aveți careva dubii în actuala conducere a IGP, MAI și Guvernul RM, dezinformându-vă și manipulând cu diferite interpretări în interesul lor.

În calitate de conducător de rang înalt al Poliției Naționale, care am fost, sunt și voi fi mereu alături de voi, vă îndemn să nu ne lăsăm provocați, să respectăm cu sfințenie constituția, legislația și jurământul pe care l-am depus atunci când am îmbrăcat uniforma de polițist.

Societatea are mare încredere în noi, că vom fi înțelepți, puternici și vom asigura în continuare liniștea și ordinea publică, ca ei cetățenii să se poată bucura de viață, să întemeieze familii, să nască copii și să poată merge liniștit la serviciu, școală sau la grădiniță, în maximă siguranță”, se spune în mesaj.

Totodată, Gheorghe Cavcaliuc înseamnă polițiștii să rămâne „Polițiști devotați” statului.

„Știu că aveți mare încredere în mine și mulți dintre voi m-ați telefonat și mi-ați scris, întrebându-mă ”Ce facem? Cum procedăm?” și eu vă răspund și vă îndemn să fim polițiștii devotați statului și cetățenilor Republicii Moldova, să păstrăm cu sfințenie liniștea și ordinea de drept în țara noastră pentru urmașii urmașilor noștri!!

„POLIȚISTUL DEVOTAT”

Polițistul devotat,
Este important în stat.
Jurământ de când a dat,
Tot la post, cinstit a stat.
Protejând cu demnitate
Drepturi, legi și libertate.
La chemare sau protest,
Pentru el mereu e-un test.
Dacă n-a plouat aseară,
Polițistu-i de ocară.
La proteste, pe poziții,
Insultat de opoziții
Pe nedrept și nefondat,
Polițistul e blamat.
Dacă au TV-imperii
Toarnă „tone” de mizerii.
Dar, în fond, lor nu le pasă
Că și el e tată acasă.
Că acasă e întrebat:
– Tată ……. e adevărat?
Polițistul înțelept,
Își strânge pruncul strâns la piept
Și încet, cu grijă mare
Îi explică, chiar de-l doare:
– Tatăl tău e om onest
Nu-i drept ce zic la protest!
Să fii mândru de părinte
Și te rog să iei aminte
Polițiștii au onoare,
Cinste, dar și grijă mare…
Ei sunt gata pentru țară
Într-o zi chiar și să moară!”, mai menționează Gheorghe Cavcaliuc.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților