[ X ]
[ X ]
[ X ]
Îndemnul lui Slusari, către partidele extraparlamentare: Să treacă peste rânză și să se unească
11 Decembrie

„Cu PAS m-am clarificat. Aroganța și miopia lor nu se tratează. Lecțiile alegerilor locale nu sunt învățate. Chiar dacă au mulți deputați și unii miniștrii onești și responsabili, partidul este controlat de un grup restrâns de oameni în frunte cu Andrei Spînu” – a declarat Alexandru Slusari, fost vicepreședinte al Parlamentului, fruntaș al fermierilor, informează CURENTUL.

Potrivit spuselor sale, la 2,5 ani după alegeri parlamentare avem tablou trist. Economia „digitalizată” pe brânci. Se distrug producătorii autohtoni și fermierii mici și mijlocii. Reforma justiției se mișcă foarte greu. În loc de descentralizare, consolidarea autonomiei locale și reforma administrativ-teritorială am rămas cu moștenire sovietică în forma de raioane, practic lipsite de atribuții și transformate în sinecura pentru reprezentanții partidelor în teritoriu, exprimată în împărțirea salariilor și automobilelor de serviciu preponderent între pasiști și socialiști. Veniturile bugetare scad, însă cheltuielile sociale cresc. Reforma ajutorului social bate pasul pe loc. Peste 120 mii de oameni au plecat în ultimii doi ani.

„Calea actuală de guvernare nu are nici o perspectivă și nu mai ajută nici declarațiile zilnice despre integrare europeană, nici justificări despre război și nici deschidere fără precedent a partenerilor externi.

Evident că în perioada următoarea electorală nu mai putem aștepta la reforme. Momentul a fost scăpat”, a constatat el.

Alexandru Slusari, în context, a îndemnat „toate partidele extraparlamentare autentice proeuropene și naționale să treacă peste rânză și să se unească”.

„Este unică șansa de a păstra vectorul european, care real este în pericol. Toate împreună ați acumulat la ultimele alegeri peste 10 procente. Aveți potențial împreună. E nevoie să atrageți reprezentanții notorii ai societății civile veritabile, care nu sunt concentrați pe absorbirea granturilor și elaborarea diferitor strategii inutile. Nu pierdeți timpul pentru discuții pe platforma, unde participă Dodon. Acolo , în afară de русский мир și trădare de Patrie, nu prindeți nimic. Suntem contra cronometru. Acum foarte mult depinde de voi!”, a conchis el.

Inapoi la arhiva noutaților