[ X ]
[ X ]
[ X ]
Îndemnul lui Leancă pentru candidații la funcția de șef al statului
22 Septembrie

Președintele PPEM, Iurie Leancă, candidatul PPEM înregistrat la CEC pentru alegerile la funcția de Președinte a Republicii Moldova, a adresat astăzi, 22 septembrie 2016, o scrisoare deschisă în care îndeamnă toți candidații să își asume continuarea drumului spre Vest a țării și să spună clar că Acordul nu va fi reziliat, că Moldova nu va fi întoarsă de pe drumul ei și nu va fi băgată într-o zonă de incertitudine. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă, informează CURENTUL.

Leancă a spus că, mobilizarea tuturor candidaților, împreună cu partidele pe care le reprezintă, în jurul Acordului de Asociere, ar fi un semnal puternic către Occident că dorim să mergem pe calea modernizării, a justiției și a reformelor.

„Trebuie să atragem din nou atenția asupra noastră, să arătăm că dorim cu adevărat să primim sprijinul instituțional și financiar al prietenilor noștri europeni. În mod practic, cer fiecărui candidat să se angajeze public în fața alegătorilor pentru susținerea menținerii și aplicării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană”, a declarat președintele PPEM.

Leancă a mai spus că invitația aceasta este adresată și liderului socialiștilor, Igor Dodon, pe care îl îndeamnă să susțină inițiativa privind continuarea parcursul european al Republicii Moldova.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților