[ X ]
[ X ]
[ X ]
Incidente la secțiile de vot. S-au atestat primele cazuri de transportare organizată la secția de vot
3 Noiembrie

Până la ora 18:30, Misiunea de Observare Promo-LEX a alegerilor locale generale pentru turul II a transmis Asociației 166 rapoarte – incidente observate în secțiile de votare, transite CURENTUL.

Directorul de program Promo-LEX, Pavel Postica, a prezentat 48 din rapoarte pe care Asociația a reușit să le analizeze.

„Am atestat 4 cazuri de prezență a materialului publicitar în zona secțiilor de vot. Un caz unde pliantele au apărut pe parcursul zilei pe stâlpii din apropiere.

Au fost atestate 10 cazuri noi de prezență nejustificată a persoanelor neautorizate în apropierea secțiilor, deseori fiind candidații sau persoane afiliate candidaților.

De asemenea, s-au atestat 2 situații calificate drept agitație electorală în raza secției de vot. S-au atestat primele cazuri de transportare organizată a alegătorilor. Observatorii au comunicat despre tentative de oferire a recompenselor materiale sau bănești pentru alegători în perimetrul secțiilor – 4 cazuri. Un caz de suspendare a votării pentru o perioadă scurtă pentru că nu funcționa SIAS Alegeri.

S-au raportat cinci cazuri de deficiență cu listele electorale. Avem o situație nouă de fotografiere a buletinului de vot și 2 situații de sigilare necorespunzătoare a urnelor de vot”, a spus Pavel Postica.

Menționăm că, Promo – LEX are 307 observatori statici în secțiile de vot și 40 de echipe mobile care desfășoară activitatea în teritoriu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților